Προγνωστικά στοιχήματος

Παρολί LVERS

Γι αυτούς που κυνηγάνε τη μεγάλη ή και τη λίγο μικρότερη απόδοση, το YOUBET φέρνει την υπηρεσία ΠΑΡΟΛΙ LVERS.

Απλά όρισε το ποσό που θέλεις να ποντάρεις, την επιστροφή που θα ήθελες να πάρεις και τις αποδόσεις στις οποίες θέλεις να παίξεις, και το YOUBET θα σου προτείνει ένα παρολί με βάση σημεία τα οποία έχουν μεγάλη στατιστική πιθανότητα επαλήθευσης.

Top 10 προγνωστικών

Βαθμολογίες - Στατιστικά

Value Bet στο Στοίχημα

Τελευταία ενημέρωση: Sunday 25/7/2021, 01:40 • Κατηγορία: Θεωρία στοιχήματος
Value Bet στο Στοίχημα
Το Value Βet στο στοίχημα είναι το αλφα και το ωμέγα μαζί με την γκανιότα και την διαχείριση κεφαλαίου για να καταφέρεις να βγεις κερδισμένος από το στοίχημα. Τόσο απλό, αλλά και τόσο σύνθετο την ίδια στιγμή.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τον πιο απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο να κατανοήσετε και να υπολογίζετε μόνοι σας το valuebet. Τι είναι το value betting και πως δουλεύει προκειμένου να σας αποφέρει κέρδη; 

Τι είναι το Value Betting

Value bet ή στοίχημα με αξία είναι το στοίχημα που τοποθετείται σε αποδόσεις υψηλότερες από τις πραγματικές πιθανότητες της αγοράς. 
Για παράδειγμα αν μια αγορά έχει  50% πιθανότητες επιβεβαίωσης, οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι στο 2.00. Εφόσος εσείς ποντάρετε σε αποδόσεις πάνω του 2.00 τότε έχει κάνει το λεγόμενο value betting.
Τις περισσότερες φορές ωστόσο, όχι μόνο δεν θα το βρείτε πάνω από το 2.00, αλλά και κάτω από το 2.00, αφού οι εταιρίες προσθέτουν τη λεγόμενη γκανιότα προς όφελος τους  και έτσι το 2.00 υποχωρεί μέχρι και το  1.80 (ανάλογα την εταιρία). 

Διαβάστε εδώ τι είναι η γκανιότα στο στοίχημα

Ετσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το κλειδί για να βγάλεις χρήματα επενδύοντας σε αθλητικά στοιχήματα είναι να γνωρίζεις την πραγματική πιθανότητα ενός γεγονότος και να στοιχηματίζεις πάντα σε έναν bookmaker που προσφέρει αποδόσεις υψηλότερες από αυτή την πιθανότητα. Αυτό είναι το  value bet!

Ετσι λοιπόν, αν η αγορά είχε 50% επιβεβαίωση και οι αποδόσεις ήταν στο 2.10 και όχι στο 2.00, τότε είναι εύκολα αντιληπτό πως έχουμε μπροστά μας ένα value bet. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε value bet επιβεβαιώνεται. Σαφέστατα και όχι, αλλά σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο πως θα συμβεί. Σκεφτείτε να κάνετε δηλαδή 1000 πονταρίσματα σε μαύρο κόκκινο, να χάνετε σε απόδοση 2.00 και να πληρώνεστε σε απόδοση 2.10.

Αν οι στοιχηματικές εταιρίες ήξεραν με 100% βεβαιότητα τις πραγματικές πιθανότητες του κάθε αγώνα, οι αποδόσεις ποτέ δεν θα άλλαζαν και θα ήταν μαθηματικά αδύνατο παράλληλα να τις νικήσουμε. Σε βάθος χρόνου θα καταλήγουμε να χάνουμε χρήματα μόνο και μόνο από τη γκανιότα των εταιριών.

Ευτυχώς οι αποδόσεις αθλητικών στοιχημάτων είναι απλώς μεμονωμένες εκτιμήσεις που πραγματοποιούνται από μια ομάδα ειδικών και μοιράζονται στους bookmaker (κάποιες εταιρίες έχουν τους δικούς τους trader). 

Λάθος αποδόσεις

Αν είμαστε σε θέση λοιπόν να υπολογίσουμε τις πραγματικές πιθανότητες των αγορών ή για την ακρίβεια να υπολογίσουμε καλύτερα από τους trader ή να εκμεταλλευτούμε «λάθη» αποδόσεων, τότε μπορούμε να φτάσουμε μακροχρόνια στον στόχο μας που είναι το κέρδος.

Η λέξη «λάθος» απόδοση βέβαια είναι σχετική, αφού υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι bookmaker προσφέρουν τις αποδόσεις με πιθανότητες που ξεκάθαρα δεν είναι οι πραγματικές, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. 
Ο πειθαρχημένος τρόπος πονταρίσματος σε στοιχήματα αξίας  είναι το μοναδικό κλειδί για να νικήσετε τις στοιχηματικές εταιρίες και να έχετε συνεπή και μακροπρόθεσμα κέρδη από το στοίχημα. 

Πως υπολογίζω το Value Bet

Ένας εύκολος τρόπος να υπολογίζετε αν οι εκτιμήσεις σας μπορούν να οδηγήσουν σε value bet είναι να υπολογίσετε τις δικές σας πιθανότητες επιβεβαίωσης στα σημείο ενός αγώνα.

Εστω ότι έχουμε τον παρακάτω ποδοσφαιρικό αγώνα  Αρσεναλ - Λίβερπουλ και οι πιθανότητες που έχετε δώσει ένα σημείο είναι οι εξής:
 

Αρσεναλ

27% = 0.27

Απόδοση: 1/0.27 = 3.70

Ισοπαλία    

23% = 0.23

Απόδοση: 1/0.23 = 4.34

Λίβερπουλ 

50% = 0.50

Απόδοση: 1/0.5   = 2.00


Αυτές λοιπόν είναι οι ελάχιστες αποδόσεις που θα έπρεπε να παίξετε ανάλογα με το σημείο επιλογής σας. Αφού βρείτε τις αποδόσεις σας λοιπόν θα χρειαστεί να πάτε στο επόμενο βήμα και να βρείτε την κατάλληλη στοιχηματική εταιρία για να ποντάρετε.
 

Βάσει των υπολογισμών αν η επιλογή σας ήταν η Αρσεναλ δεν θα έπρεπε να παίξετε πουθενά κάτω από 3.70. Αν βρείτε μια απόδοση για παράδειγμα στο 3.85 και θέλετε να ποντάρετε 10 ευρώ , τότε μπορείτε να υπολογίσετε την προσδοκώμενη αξία, η οποία βάσει του παρακάτω τύπου είναι 0.40. Μπορεί να σας μοιάζει μεγάλη, αλλά σκεφτείτε να κερδίζετε ένα 4% μακροχρόνια στα στοιχήματα σας. 

10 * (3.85/3.70 – 1) = 0.40
 

Για να καταλάβετε τη διαφορά. Σκεφτείτε ότι θέλετε να ποντάρετε στη Λίβερπουλ, η αξία της οποίας σύμφωνα με τις πιθανότητες σας είναι στο 50% άρα η απόδοση 2.00, αλλά ποντάρετε στο 1.94 επειδή δεν βρίσκεται άλλη απόδοση. 
Ακόμα και αν κερδίσει η Λίβερπουλ βάσει του τύπου θα δείτε ότι χάνεται περίπου 3% της αξίας του στοιχήματος, κάτι που μακροχρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να σας βγάλει κερδισμένους. 

10* (1.94/2.00 – 1) = -0.30
 

Πιο απλά κάθε φορά που θα κερδίζετε ένα παιχνίδι με 50% πιθανότητα θα λαμβάνετε απόδοση 1.94 αντί για 2.00. 

Το κλειδί είναι να στοιχηματίζετε μόνο σε αποδόσεις που έχουν μεγαλύτερη αξία από τις προσφερόμενες πιθανότητες. 

Στρατηγικές Value Bet

Το ερώτημα που προκύπτει από αρκετούς βέβαια σε ότι αφορά το Value Bet είναι αν ποντάρουμε σε όλα τα σημεία που έχουν αξία; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αρκετές παγίδες. Προτιμότερη μέθοδος είναι να επικεντρωθείτε στα παιχνίδια που γνωρίζετε καλύτερα ή στις λίγκες; Διαβάστε τα παιχνίδια χωρίς αποδόσεις, κάντε τη δική σας αξιολόγηση βάσει της μεθόδου που δείξαμε παραπάνω και αν στο τέλος βρείτε πως κάποια από τα σημεία έχουν αξία τότε μπορείτε να κάνετε το ποντάρισμα.

Η επιλεκτικότητα στο στοίχημα είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια του παίκτη. 

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να κρατάτε αρχείο των πονταρισμάτων σας. Σίγουρα το ταμείο θα σας δείξει αν το σύστημα σάς δουλεύει, αλλά αυτό δεν θα γίνει ούτε με 10, ούτε με 100 πονταρίσματα, Δώστε χρόνο σε αυτό που κάνετε χωρίς υπερβολές. Δείτε στη συνέχεια ποια σημεία ή ποιες κατηγορίες δεν απέδωσαν βάσει όσων περιμένατε και κάντε διορθώσεις στον τρόπο παιχνιδιού σας.

Value Bet στο Live Betting

To Value Bet στο Live Betting είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτή που αναπτύξαμε παραπάνω. Τα δεδομένα του αγώνα αλλάζουν διαρκώς. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται είναι πως οι αποδόσεις εκτός συγκεκριμένων  περιπτώσεων αλλάζουν με αλγόριθμο. Στα μεγάλα παιχνίδια ή σε αυτά που περιμένουν οι εταιρίες μεγάλο όγκο στοιχημάτων υπάρχουν επεμβάσεις από τους traders κάτι που σίγουρα θα κάνει πιο ασύμφορες τις επιλογές σας. Καλό θα ήταν να ψάξετε για εταιρίες που έχουν κεντρική διαχείριση στις αποδόσεις. 

Ακόμα και στην Ελλάδα δηλαδή λίγες είναι οι εταιρίες που έχουν δικούς τους trader για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε είναι πολύ πιθανό στις υπόλοιπες να βρείτε περισσότερες ευκαιρίες για value betting. Με δεδομένο ωστόσο πως πιο πάνω μιλήσαμε για επιλεκτικότητα, το Live Betting μπορεί να σας επηρεάσει. Το στοίχημα στο Live Betting έχει άλλες τακτικές που θα συζητήσουμε  σε άλλο άρθρο. 

Συμπέρασμα

Εάν έχετε τη δυνατότητα να κατανοήσετε και να υπολογίσετε τις όσο το δυνατόν πιο σωστές 

πιθανότητες  ενός αθλητικού γεγονότος, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός… Μόλις τα καταφέρετε, κάτι που απαιτεί όπως είδατε αρκετά στοιχεία, η επόμενη διαδικασία είναι να  μπορείτε να υπολογίσετε τις ελάχιστες πιθανότητες. Μόλις βρείτε αυτόν τον αριθμό, αρκεί να ψάξετε τις εταιρίες με τις αποδόσεις που καλύπτουν αυτές τις πιθανότητες. 

Ελπίζουμε πως  αυτό το άρθρο έχει βοηθήσει στην περιγραφή των απλών κανόνων του Value Bet.


Θεωρία στοιχήματος

Καλύτερες στοιχηματικές

Interwetten
 • Πολύ δυνατή στις αποδόσεις των φαβορί
 • Πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους
 • Από τις παλιότερες στην Ελλάδα
21+ | Παίξε Υπεύθυνα
Stoiximan
 • Πλούσιο πακέτο live streaming
 • 0% γκανιότα κάθε μέρα
  (αφορά την επιλογή "Νικητής αγώνα" πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια)
 • Παίζει δυνατά σε web, Android και iOS
21+ | Παίξε Υπεύθυνα
Betshop
 • Live Streaming σε μεγάλα ματς
 • Παιχνίδι και με ασιατικά χάντικαπ
 • Σούπερ αποδόσεις
21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Τζίροι στοιχήματος

 • ΧΕΝΑΝ ΣΟΝΓΚΣΑΝ ΛΟ - ΣΑΝΓΚΑΙ ΣΕΝΧΟΥΑ

  €42.123,58

 • ΑΑΡΧΟΥΣ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

  €33.490,21

 • ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΜΙΑΛΜΠΙ

  €17.116,51

 • ΕΤΑΡ 1924 ΒΕΛΙΚΟ - ΜΠΟΤΕΦ ΒΡΑΤΣΑ

  €16.158,23

 • ΖΕΖΙΑΝΓΚ ΠΡΟΦΕΣΙΟ - ΓΟΥΧΑΝ ΘΡΙ ΤΑΟΥΝΣ

  €12.492,42

 • ΚΙΝΓΚΝΤΑΟ ΖΟΝΟΥΝ - ΠΕΚΙΝΟ ΓΟΥΑΝ

  €12.087,07

 • ΡΟΝΤΕΖ ΑΒΕΡΙΟΝ - ΠΑΡΙ

  €9.011,76

 • ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ - ΠΟΝΤΕ ΠΡΕΤΑ

  €7.508,94

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΙΒΕΡΝΤΟΝ

  €6.104,54

 • ΜΠΑΛΑΝΤΕΓΙΕΤ ΑΛ Μ - ΕΛ ΝΤΑΚΛΙΕΧ

  €5.356,24

Δείτε όλους τους τζίρους...

Θεωρία στοιχήματος