Προγνωστικά στοιχήματος

Παρολί LVERS

Γι αυτούς που κυνηγάνε τη μεγάλη ή και τη λίγο μικρότερη απόδοση, το YOUBET φέρνει την υπηρεσία ΠΑΡΟΛΙ LVERS.

Απλά όρισε το ποσό που θέλεις να ποντάρεις, την επιστροφή που θα ήθελες να πάρεις και τις αποδόσεις στις οποίες θέλεις να παίξεις, και το YOUBET θα σου προτείνει ένα παρολί με βάση σημεία τα οποία έχουν μεγάλη στατιστική πιθανότητα επαλήθευσης.

Top 10 προγνωστικών

Βαθμολογίες - Στατιστικά

Προγνωστικά NBA

Tipster Αγώνας Επιλογή Αποδ Αποτ Ποντ Επιστρ Bookmaker
Wednesday 6/1
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΣίμονς over 8.5 ριμπάουντ1,756800
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΣίμονς over 8.5 ριμπάουντ1,756
Ποντάρισμα: 80Επιστροφή: 0

Με το βλέμμα στη Φιλαδέλφεια

Αρκετά γεμάτο είναι το αποψινό πρόγραμμα στο ΝΒΑ, ωστόσο προσωπικά επικεντρώνω στο Φιλαδέλφεια – Ουάσινγκτον. Κι αυτό λόγω της παρουσίας του Μπεν Σίμονς και των επιδόσεών του στα τελευταία παιχνίδια. Κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ. Ο μέσος όρος του Αυστραλού γκαρντ-φόργουορντ αγγίζει τα 10 ανά αγώνα (9.9), ενώ στα 4 πρόσφατα ματς των 76ers μάζεψε διαδοχικά 13, 10, 12 και 10. Εντούτοις, το όριο για τα «σκουπίδια» που θα μαζέψει απόψε απέναντι στους Ουίζαρντς βρίσκεται στο 8,5. Θα «αγοράσω» το over χωρίς ιδιαίτερο δισταγμό. Προς αυτή την κατεύθυνση με… σπρώχνει και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Ουάσινγκτον. Τα παιχνίδια της έχουν πολύ γρήγορο ρυθμό (συνεπώς περισσότερες επιθέσεις από τον μέσο όρο), ενώ Μπράντλεϊ Μπιλ και Ράσελ Ουέστμπρουκ που είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Ουίζαρντς, δεν βρίσκονται σε ιδανικό φεγγάρι από πλευράς ευστοχίας. Χαρακτηριστικά, στο πρόσφατο παιχνίδι τους με το Μπρόυκλιν, ο πρώτος σούταρε με ποσοστό 36% και ο δεύτερος με 28%. Συνεπώς, λογικά ο Σίμονς θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να κατεβάσει τα απαραίτητα ριμπάουντ και να μας πληρώσει το over. Κλείνοντας, αν θέλει κάποιος να ρισκάρει περισσότερο, μπορεί να ψάξει και το double double του Σίμονς, κάτι που έχει καταφέρει στα τρία από τα τέσσερα πρόσφατα ματς.

Friday 1/1
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΣΑΡΛΟΤ - ΜΕΜΦΙΣΒαλανσιούνας over 16.5 πόντους1,8714800
ΣΑΡΛΟΤ - ΜΕΜΦΙΣΒαλανσιούνας over 16.5 πόντους1,8714
ΝΤΙΤΡΟΪΤ - ΒΟΣΤΩΝΗΓκραντ over 16.5 πόντους1,8724
ΝΤΙΤΡΟΪΤ - ΒΟΣΤΩΝΗΓκραντ over 16.5 πόντους1,8724
Ποντάρισμα: 80Επιστροφή: 0

Με ειδικά από ΝΒΑ

O Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε το καθήκον του και έτσι μπήκαμε στο 2021 όπως έπρεπε! Ελπίζοντας σε ανάλογη συνέχεια θα ασχοληθούμε και σήμερα με ειδικά παικτών από το ΝΒΑ, έχοντας καταλήξει σε μια δυάδα. Ξεκίνημα με τον Γιόνας Βαλανσιούνας, που αναμένεται να είναι από τους κύριους εκφραστές επιθετικά για το Μέμφις, στον αγώνα με τη Σάρλοτ. Ο Λιθουανός σέντερ έχει μέσο όρο 15.5 πόντους, ωστόσο στον προηγούμενο αγώνα (απόντος του τραυματία Τζα Μοράντ, ο οποίος θα λείψει για 3-5 εβδομάδες) έφτασε στους 20 κόντρα στη Βοστώνη, παίζοντας μάλιστα και μόλις 24 λεπτά (το ματς κρίθηκε σχετικά νωρίς). Σήμερα το όριο των πόντων του βρίσκεται στους 16.5 και θαρρώ πως έχει καλές πιθανότητες να το ξεπεράσει εκ νέου.

Πάμε και στον Τζέραμι Γκραντ. Ο 26χρονος φόργουρντ, από ρολίστας πολυτελείας στο Ντένβερ, έχει μετατραπεί σε… πρώτο βιολί στο Ντιτρόιτ και από εκεί που πέρυσι έβαζε 11.6 πόντους, φέτος (σε 4 αγώνες) έχει εκτιναχθεί στους 22.8. Στα τρία πρόσφατα παιχνίδια του με τους Πίστονς σημείωσε κατά σειρά 28, 27 και 27 και ελπίζουμε πως θα έχει ανάλογη παρουσία και απέναντι στη Βοστώνη. Και ελάχιστα χειρότερος να είναι δεν θα μας πειράξει, αφού το line στους πόντους του βρίσκεται σχετικά χαμηλά, στους 16.5.

Thursday 31/12
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΣΙΚΑΓΟΟυέστμπρουκ over 3.5 λάθη & Ουέστμπρουκ άθροισμο ριμπάουντ και ασίστ over 19.52,755+2180+220,00
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΣΙΚΑΓΟΟυέστμπρουκ over 3.5 λάθη & Ουέστμπρουκ άθροισμο ριμπάουντ και ασίστ over 19.52,755+21
Ποντάρισμα: 80Επιστροφή: +220,00

Ουέστμπρουκ, ο… άνθρωπός μας!

Στο ποδόσφαιρο ενδιαφέρον δεν υπάρχει, οπότε για τη σημερινή επιλογή μας θα ασχοληθούμε με το ΝΒΑ. Η έλευση του 2021 θα μας βρει μπροστά στην τηλεόραση, καθώς λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, η Ουάσινγκτον υποδέχεται το Σικάγο. Τα μάτια μας θα είναι «καρφωμένα» πάνω στον Ράσελ Ουέστμπρουκ, μιας και σ’ αυτόν θα επικεντρωθεί το ποντάρισμά μας. O 32χρονος γκαρντ έχει ξεκινήσει φουριόζος με τη των Ουίζαρντς και σε κάθε ένα από τα τρία πρώτα ματς του έχει… τιγκάρει τις στήλες τις στατιστικής (σ.σ.: μετράει ήδη τρία triple double). Για κάποιον λόγο, όμως, οι στοιχηματικές εξακολουθούν να μην... εκτιμούν την προσπάθειά του. Χαρακτηριστικό είναι πως στα τρία πρώτα ματς το άθροισμα των ριμπάουντ και των ασίστ για τον Ουέστμπρουκ ήταν κατά σειρά 26,27 και 26. Το λάιν απόψε βρίσκεται στο 19,5, με απόδοση 1.80 για το over. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, μας κάνει. Πολλά τα θετικά στο παιχνίδι του Ουέστμπρουκ, όμως ακριβώς επειδή… μπλέκεται παντού, αλλά και διότι αρκετές φορές είναι βιαστικός ή παίρνει αχρείαστα ρίσκα, είναι ένας από τους παίκτες με τα περισσότερα λάθη στη λίγκα. Στα τρεις πρώτες συμμετοχές του με τους Ουίζαρντς έκανε διαδοχικά 6,5 και 6. Για την αποψινή αναμέτρηση με τους Μπουλς το σχετικό όριο βρίσκεται στο 3,5 και θα ποντάρουμε το 1.58 του over συνδυαστικά με το over στις ασίστ και τα ριμπάουντ του. Επίσης, να αναφέρουμε πως δεν θα είναι εκτός λογικής όποιος επιλέξει να ποντάρει στο ενδεχόμενο να κάνει ο Ουέστμπρουκ και τέταρτο σερί triple double, με την απόδοση να βρίσκεται στα επίπεδα του 2.40.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και όσο το δυνατόν περισσότερες χαρές για το 2021!

Sunday 27/12
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΣΑΡΛΟΤ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ2 (-8.5)1,85106-104500
ΣΑΡΛΟΤ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ2 (-8.5)1,85106-104
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ2 (+4.5)2,0098-95
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ2 (+4.5)2,0098-95
Ποντάρισμα: 50Επιστροφή: 0

Από νωρίς με… φόρα το Μπρούκλιν

Δυο παιχνίδια μόλις έχει δώσει ως τώρα το Μπρούκλιν, ωστόσο δείχνει ήδη πως δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Η παρουσία του Ντουράντ και του Ιρβινγκ το έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο και, τουλάχιστον για την ώρα, δικαιώνονται εκείνοι που υποστήριζαν πως φέτος οι Νετς μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα. Τρανή απόδειξη γι’ αυτό αποτέλεσε η πρόσφατη επιτυχία τους στη Βοστώνη, επί των Σέλτικς (123-95), ενώ στον πρώτο αγώνα τους έκαναν περίπατο κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ (125-99). Λογικά, απόψε θα διευρύνουν το σερί τους στις τρεις νίκες απέναντι στην μετρίων δυνατοτήτων Σάρλοτ, που δεν έχει την ποιότητα να τους ακολουθήσει στο σκοράρισμα. Ποντάρουμε στη νίκη των Νετς, ορίζοντας το εις βάρος τους χάντικαπ στους 8.5 πόντους.

Στην επόμενη επιλογή μας, θα πάμε με το αουτσάιντερ. Αν και βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, το Σαν Αντόνιο έχει ξεκινήσει με δυο νίκες, καθώς χθες κέρδισε και το Τορόντο, με 119-114. Απόψε αντιμετωπίζει στην Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς, που κάνουν μέτριο ξεκίνημα (έχουν ρεκόρ 1-1) και παρουσιάζουν κάποια προβλήματα στο σκοράρισμα. Ως τώρα πετυχαίνουν κατά μέσο όρο 105.5 πόντους, την ώρα που οι Σπερς φτάνουν στους 125. Θα στηρίξουμε την ομάδα του Κρεγκ Πόποβιτς, «ακουμπώντας» και στο… μαξιλαράκι των 4,5 πόντων.

Wednesday 23/12
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΝΤΙΤΡΟΪΤ1 (-3.5)1,74111-101300
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΝΤΙΤΡΟΪΤ1 (-3.5)1,74111-101
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ1 (-6.5)1,62122-124
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ1 (-6.5)1,62122-124
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Ξεκίνημα με Μινεσότα και Ντένβερ

Επειτα από ένα σύντομο διάλειμμα, για τα δεδομένα του, το ΝΒΑ επέστρεψε τα ξημερώματα, με το Μπρούκλιν να έχει εύκολο έργο απέναντι στο αποκαρδιωτικό Γκόλντεν Στέιτ και τους Κλίπερς να χαλάνε το πάρτι απονομής των δαχτυλιδιών στους πρωταθλητές Λέικερς. Σήμερα τα πρόγραμμα είναι σαφώς πιο «γεμάτο» και θα κάνουμε την πρώτη μας απόπειρα για φέτος να «αποκρυπτογραφήσουμε» κάποια ματς.

Ξεκίνημα από το Μινεσότα – Ντιτρόιτ, με τους γηπεδούχους να θεωρούνται δίκαια το φαβορί. Τάουνς και Ράσελ αποτελούν ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό «δίδυμο» για τους «λύκους», ενώ υπάρχουν και οι… συμπληρωματικοί (όπως ο Μπίσλεϊ και ο Ρούμπιο) που προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες. Εμφανείς η έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ του Ντιτρόιτ, που έχει μπει σε mood αναδόμησης. Χαρακτηριστικό της επιθετικής ένδειας των Πίστονς είναι ότι σε κανένα από τα 4 παιχνίδια της preseason δεν σημείωσαν τριψήφιο αριθμό πόντων. Οι Τίμπεργουλβς έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν νικηφόρα, καλύπτοντας και το χάντικαπ των 3.5 πόντων.

Με θετικό αποτέλεσμα μπορεί να κάνει εκκίνηση και το Ντένβερ κόντρα στο Σακραμέντο. Οι Νάγκετς έρχονται από μια αρκετά καλή σεζόν, ενώ και στα δύο πρόσφατα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν σε καλή κατάσταση, κερδίζοντας ισάριθμες φορές το Πόρτλαντ (126-95, 129-96). Στον αντίποδα, το Σακραμέντο φαίνεται πως για ακόμα μια χρονιά είναι… καταδικασμένο να κινηθεί στη μετριότητα. Πέρυσι το Ντένβερ κέρδισε και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, εντός έδρας, και κάλλιστα μπορεί να κάνει το ίδιο τώρα. Θα πάμε στον «άσο», με τους γηπεδούχους να είναι ικανοί να καλύψουν και μειονέκτημα 6.5 πόντων.

Friday 9/10
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΕΪΚΕΡΣ - ΜΑΪΑΜΙΑθροισμα πόντων και ασίστ Μπάτλερ over 15.51,764680+140,80
ΛΕΪΚΕΡΣ - ΜΑΪΑΜΙΑθροισμα πόντων και ασίστ Μπάτλερ over 15.51,7646
Ποντάρισμα: 80Επιστροφή: +140,80

Ενα βήμα πριν το φινάλε

Το απόλυτο αφεντικό της σειράς των τελικών είναι οι Λέικερς μετά και την πρόσφατη νίκη τους απέναντι στο Μαϊάμι (102-96), χάρη στην οποία έφτασαν στο 3-1. Κοινώς, απόψε ο ΛεΜπρόν και η παρέα του μπορούν να οδηγήσουν τους «λιμνάνθρωπους» στο 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους (ισοφαρίζοντας τους Σέλτικς) και σε έναν τίτλο που θα αφιερώσουν στη μνήμη του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ. Πάντως, ακόμα κι αν οι Χιτ αγωνιστούν εκ νέου δίχως τον Γκόραν Ντράγκιτς (ο Σλοβένος γκαρντ έπαιξε μόνο στο πρώτο ματς της σειράς), δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί, κάτι που έδειξε και η πρόσφατη ήττα τους στο Game 4, μόλις με έξι πόντους. Βέβαια, αουτσάιντερ είναι πάλι και μπορεί να χάσουν, από τη στιγμή όμως που το line στο χάντικαπ νίκης βρίσκεται περίπου στους 7 πόντους θα προτιμήσουμε να μην ασχοληθούμε. Μοιάζει αρκετά οριακό.

Θα κάνουμε όμως ένα ποντάρισμα στις επιδόσεις του Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος απόντος του Ντράγκιτς χρειάζεται να κάνει περισσότερα πράγματα στην περιφέρεια και μένει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Στα τρία παιχνίδια χωρίς τον Σλοβένο, ο Μπάτλερ έχει μοιράσει διαδοχικά 13, 13 και 9 ασίστ, με τα ριμπάουντ του στις αντίστοιχες αναμετρήσεις να είναι 8, 11 και 10. Το άθροισμά του σε αυτές τις δύο κατηγορίες, σε κανένα από τα τρία αυτά ματς δεν έπεσε κάτω από το 19. Για απόψε το σχετικό όριο βρίσκεται ς το 15.5. Μας κάνει με δεδομένο ότι το Μαϊάμι παίζει… ρέστα και πως ο Μπάτλερ θα κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του προκειμένου να μείνει ζωντανό το – μακρινό – όνειρο.

Wednesday 30/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΕΪΚΕΡΣ - ΜΑΪΑΜΙ2 (+6.5)1,70116-98400
ΛΕΪΚΕΡΣ - ΜΑΪΑΜΙ2 (+6.5)1,70116-98
Ποντάρισμα: 40Επιστροφή: 0

Αουτσάιντερ με… θράσος το Μαϊάμι

Τον 17ο τίτλο της ιστορίας τους (προκειμένου να ισοφαρίσουν και τη Βοστώνη) αναζητούν οι Λέικερς, οι οποίοι είχαν τον ΛεΜπρόν σε εξαιρετική μέρα (38-16-10) και το Σάββατο έκαναν το 4-1 απέναντι στο αξιόμαχο Ντένβερ, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον τελικό έπειτα από 10 χρόνια. Στο δρόμο τους βρίσκεται το Μαϊάμι. Δηλαδή, η ομάδα που στις δύο προηγούμενες σειρές θεωρούνταν επίσης αουτσάιντερ, αλλά πέταξε έξω σχετικά εύκολα το Μιλγουόκι (4-1) και τη Βοστώνη (4-2). Σε ό,τι έχει να κάνει με το Game 1 των τελικών του ΝΒΑ, οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τους Λέικερς. Λογικά, επειδή διαθέτουν τους δύο καλύτερους παίκτες αυτής της σειράς (ΛεΜπρόν Τζέιμς, Αντονι Ντέιβις). Ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της παρουσία τους στα playoffs, αν και οι Χιτ έχουν διαψεύσει τα προγνωστικά, εξακολουθούν να… υποτιμούνται. Το Μαϊάμι είναι ξεκάθαρα ομάδα του προπονητή, που έχει ρόστερ με βάθος και σίγουρα περισσότερες λύσεις στον πάγκο απ’ ό,τι οι Λέικερς. Επιπλέον, διαθέτει τα… κορμιά (Κράουντερ, Ιγκουοντάλα κτλ) που μπορούν να «ταλαιπωρήσουν» τον ΛεΜπρόν. Επιπλέον, στο πρόσωπο του Μπαμ Αντεμπάγιο έχει ίσως τον καλύτερο αμυντικό που αγωνίστηκε στη «φούσκα» του Ορλάντο κι έναν παίκτη που μπορεί να κάνει δυσκολότερη τη ζωή του Αντονι Ντέιβις. Κοντολογίς, προτιμώ απόψε να πάω με το αουτσάιντερ και να ποντάρω υπέρ του Μαϊάμι, που έχει και «μαξιλαράκι» 6.5 πόντων. Επίσης, επειδή πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της σειράς και λογικά και οι δύο ομάδες θα πάνε σε πιο χαμηλό τέμπο (προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη) ίσως έχει λογική και ποντάρισμα στο under των συνολικών πόντων (με όριο τους 217.5).

Thursday 24/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΕΝΒΕΡ - ΛΕΪΚΕΡΣ1 (+6.5)1,88108-11440+75,20
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΛΕΪΚΕΡΣ1 (+6.5)1,88108-114
Ποντάρισμα: 40Επιστροφή: +75,20

Με το «μαξιλαράκι» του Ντένβερ

Ακόμα πιο άνετα απ’ ό,τι μαρτυρά το υπέρ του 114-106, το Ντένβερ επικράτησε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τους Λέικερς, μειώνοντας σε 2-1. Οι Νάγκετς εκμεταλλεύτηκαν πως στη δεύτερη περίοδο οι αντίπαλοί τους επέλεξαν να αγωνιστούν για μεγάλο διάστημα με κοντό σχήμα και πήραν διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο, ενώ στην τέταρτη περίοδο η υπέρ τους «ψαλίδα» άνοιξε ακόμα και στους 20. Αναλογιζόμενος πως η ομάδα του Μάικ Μαλόουν είχε χάσει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς (105-103), με buzzer beater του Αντονι Ντέιβις, θα υπέθετε κανείς πως οι Νάγκετς δεν θα είχαν τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσουν ξανά κεφάλι, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για την ομάδα που έφτασε στον τελικό της Δύσης έχοντας γυρίσει από σκορ 3-1 στις δύο προηγούμενες σειρές. Επιπλέον, δείχνουν ότι έχουν το απαραίτητο βάθος και τις λύσεις στο σκοράρισμα για να βάλουν δύσκολα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του. Ακόμα πιο σημαντικό, δε, είναι ότι ξέρουν πως να παίζουν άμυνα και παρότι επέτρεψαν στους Λέικερς να σουτάρουν με 52% στο τρίτο παιχνίδι, τους κράτησαν στο 23% έξω από τη γραμμή των 6.75 (6/26), αναγκάζοντάς τους παράλληλα σε 26 λάθη. Τα παραπάνω, μας ωθούν στο να στηρίξουμε το Ντένβερ, που ακόμα και να ηττηθεί θεωρούμε ότι δεν θα μείνει μακριά στο σκορ από τους Λέικερς.

Wednesday 23/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΑΪΑΜΙ - ΒΟΣΤΩΝΗΑθροισμα πόντων και ριμπάουντ Αντεμπάγιο over 27.51,8732100+187,00
ΜΑΪΑΜΙ - ΒΟΣΤΩΝΗΑθροισμα πόντων και ριμπάουντ Αντεμπάγιο over 27.51,8732
Ποντάρισμα: 100Επιστροφή: +187,00

Σταθερά καλός ο Αντεμπάγιο

Μπαίνοντας πολύ δυνατά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, και «χτίζοντας» μια σχετική διαφορά, οι Σέλτικς κατάφεραν να επικρατήσουν 117-106 των Χιτ, μειώνοντας σε 2-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής. Το Μαϊάμι είχε σε κακή βραδιά αρκετούς παίκτες του και ειδικά από την περιφέρεια η κατάσταση ήταν… δράμα, καθώς τα σουτ δεν έμπαιναν με τίποτα. Μοναδικό φωτεινό σημείο για την ομάδα του Ερικ Σπέλστρα ήταν η παρουσία του Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο Νιγηριανής καταγωγής σέντερ οδήγησε την ομάδα του σε πόντους (27) και ριμπάουντ (16) και γενικά δείχνει αξιοπρόσεκτη αποτελεσματικότητα στα τρία πρώτα ματς απέναντι στη Βοστώνη. Η front line των Σέλτικς δύσκολα μπορεί να τον περιορίσει και περιμένουμε να έχει ακόμα μια «γεμάτη» βραδιά απόψε. Το όριο του αθροίσματος των πόντων και των ριμπάουντ του βρίσκεται στο 27.5 και βάσει της παρουσίας του ως τώρα υπάρχουν αρκετά καλές πιθανότητες να το ξεπεράσει.

Sunday 20/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡOver 214.5 πόντοι1,93105-103400
ΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡOver 214.5 πόντοι1,93105-103
Ποντάρισμα: 40Επιστροφή: 0

Εχει τύχη το over

Πιο ξεκούραστοι και φρέσκοι, οι Λέικερς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο πρώτο παιχνίδι με τους Νάγκετς, φτάνοντας στο 1-0 στους τελικούς της Δύσης. Επικράτησαν πιο άνετα απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό 126-114 και εξυπακούεται πως και απόψε είναι το φαβορί για τη νίκη. Το Ντένβερ δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο physical game και τον γρήγορο ρυθμό του ΛεΜπρόν και της παρέας του, μην αποφεύγοντας και κάποια… παιδικά λάθη (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο). Αυτοί ήταν και οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους το άθροισμα των πόντων που σημείωσαν οι δύο αντίπαλοι έφτασε στο 240. Η λογική λέει πως το Ντένβερ θα προσπαθήσει σήμερα να επιβάλει αργό ρυθμό, για να μείνει μέσα στο ματς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει κιόλας. Και ενδεχομένως  το σκορ να μη φτάσει στα ανάλογα υψηλά επίπεδα, ωστόσο με το line  να βρίσκεται στους 214.5 πόντους δεν θα διστάσουμε να πάμε με το over.

Friday 18/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡΝτένβερ over 102.5 πόντους1,92126-11435+67,20
ΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡΝτένβερ over 102.5 πόντους1,92126-114
Ποντάρισμα: 35Επιστροφή: +67,20

Αγνοια κινδύνου οι Νάγκετς

Από τη μία ξεκούραση, από την άλλη… φόρα. Πρώτο ματς των τελικών της Δύσης απόψε, με τους Λέικερς να αντιμετωπίζουν το Ντένβερ. Οι «λιμνάνθρωποι» ξεπέρασαν με σχετική άνεση το εμπόδιο του Χιούστον (4-1) και είχαν χρόνο να πάρουν τις ανάσες τους, ενώ οι Νάγκετς κοπίασαν σαφώς περισσότερο, αλλά τελικά γύρισαν για δεύτερη διαδοχική φορά σειρά από το 1-3 και πέταξαν εκτός συνέχειας τους φιλόδοξους Κλίπερς, με 4-3. Λόγω ξεκούρασης και του «δίδυμου» Λεμπρόν – Ντέιβις οι Λέικερς θεωρούνται φαβορί (με το χάντικαπ να βρίσκεται στους 7,5 πόντους υπέρ των Νάγκετς), όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ηττήθηκαν στο πρώτο ματς κι από το Πόρτλαντ, αλλά κι από το Χιούστον. Σε ότι έχει να κάνει με τις φετινές αναμετρήσεις τους με το Ντένβερ, στην κανονική περίοδο, το σκορ ήταν 3-1 υπέρ τους. Ομως στα τρία πιο πρόσφατα από αυτά τα παιχνίδια δέχθηκαν 104, 116 και 121 πόντους. Το όριο στο ομαδικό σκοράρισμα των Νάγκετς σήμερα βρίσκεται στους 102,5 πόντους και με τα υπάρχοντα δεδομένα θεωρώ αρκετά πιθανό να περάσει το over. Οι «σβώλοι» έχουν εξαιρετική ψυχολογία, τους Γιόκιτς και Μάρεϊ σε σούπερ κατάσταση και πλέον… άγνοια κινδύνου.

Thursday 17/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΒΟΣΤΩΝΗ - ΜΑΪΑΜΙΧίρο over 4,5 ριμπάουντ1,86930+55,80
ΒΟΣΤΩΝΗ - ΜΑΪΑΜΙΧίρο over 4,5 ριμπάουντ1,869
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +55,80

Απόλυτα οριακή κατάσταση

Απόλυτα αναμενόμενα, στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο πρώτος αγώνας των τελικών της Ανατολής, με το Μαϊάμι να επικρατεί τελικά 117-114 της Βοστώνης, στην παράταση. Οι Χιτ βρέθηκαν στο -14 στην τέταρτη περίοδο της κανονικής διάρκειας, όμως με πρώτο σκόρερ τον Ντράγκιτς (29) και επίσης σημαντικούς πρωταγωνιστές τους Μπάτλερ (20 π.), Αντεμπάγιο, (18 π. - 9 ρ.) έστειλαν το ματς στον έξτρα χρόνο (κ. α. 106-106) πριν δώσουν το τελικό… χτύπημα στους Σέλτικς. Πάντως, είναι εμφανές πως πρόκειται για δύο ουσιαστικά ισάξιους αντίπαλους και λογικά η σειρά θα μας απασχολήσει για καιρό. Το ερώτημα είναι τι θα μας απασχολήσει απόψε… Προσωπικά, δεν μπορώ να βγάλω άκρη στο κομμάτι του νικητή, με τη Βοστώνη να καλείται να καλύψει και χάντικαπ 2,5 πόντων για να «περάσει» ο «άσος». Ακρως οριακό το line. Το ίδιο, κατά τη γνώμη μου, ισχύει και για το over/ under στο σύνολο των πόντων, με τη γραμμή να βρίσκεται στους 209,5. Ειλικρινά, δεν θέλω να μπλέξω… Προτιμώ να έχω μια πιο χαλαρή βραδιά, παρακολουθώντας τον αγώνα, ρίχνοντας ωστόσο κι ένα… βλέφαρο στον Τάιλερ Χίρο. Ο ρούκι του Μαϊάμι, στην post season αποδεικνύει πως δεν είναι απλά ένας σκόρερ, ένας σουτέρ, ένας «τριποντάκιας», αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα στον Ερικ Σπέλστρα. Στο πρώτο ματς με τους Σέλτικς, άγγιξε το triple double, με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Προσωπικά, θα σταθώ στα ριμπάουντ. Στα έξι ματς των πλέι οφ (απέναντι σε Μιλγουόκι και Βοστώνη) ο μέσος όρος του βρίσκεται στα 6,5 ανά αγώνα. Απόψε, αποδίδει 1,86 το να «κατεβάσει» περισσότερα από 4,5. Μου αρκεί ένα όχι ιδιαίτερα δυνατό ποντάρισμα σε αυτό το ενδεχόμενο προκείμενου να παρακολουθήσω με ακόμα εντονότερο ενδιαφέρον το Game 2. Καλή επιτυχία, όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας.

Tuesday 15/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡ2 (+7.5) & Γιόκιτς over 11.5 ριμπάουντ3,6089-104&2230+108,00
ΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡ2 (+7.5) & Γιόκιτς over 11.5 ριμπάουντ3,6089-104&22
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +108,00

Ντένβερ και Γιόκιτς έχουν το μομέντουμ

Να κάνει το… απίθανο προσπαθεί το Ντένβερ, που από το 1-3 έχει πάει τη σειρά με τους Κλίπερς στο 3-3 και δεδομένα βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογία ενόψει του αποψινού καθοριστικού game 7. Ακόμα μεγαλύτερο… boost για τους παίκτες του Μάικ Μαλόουν αποτελεί ότι στο προηγούμενο παιχνίδι έφτασαν στη νίκη (111-98), μολονότι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρίσκονταν 19 πόντους πίσω από τους Κλίπερς. Με αυτά τα δεδομένα είναι αξιοπερίεργο ότι οι Νάγκετς εξακολουθούν να θεωρούνται τόσο μεγάλο αουτσάιντερ από τις στοιχηματικές, με το (υπέρ τους) line να βρίσκεται στους 7.5 πόντους. Με αυτά τα δεδομένα, θα «αγοράσουμε» το «διπλό», θεωρώντας πως ακόμα και να χάσουν οι «σβώλοι» θα μείνουν κοντά στο σκορ, με τη βοήθεια του ηγέτη τους, Νίκολα Γιόκιτς. Ο «Τζόκερ» έχει σχεδόν νταμπλ-νταμπλ στη σειρά με τους Κλίπερς (26.1 π. – 9.9 ρ.) και μπορεί απόψε να κάνει ακόμα ένα μεγάλο ματς, αφού η αντίπαλη front line δεν μοιάζει ικανή να τον περιορίσει. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα ριμπάουντ του Σέρβου σέντερ. Με εξαίρεση το πρώτο ματς της σειράς, που το Ντένβερ ηττήθηκε εύκολα (120-97) και δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, στα 5 επόμενα ματς πήρε μίνιμουμ από 11 ριμπάουντ και ο μέσος όρος του σε αυτό το διάστημα βρίσκεται στα 13.8. Το ενδεχόμενο να πάρει σήμερα πάνω από 11.5 δίνεται σε τιμές λίγο πάνω του διπλασιασμού και θα το «ζευγαρώσουμε» με το «διπλό» του Ντένβερ.

Friday 11/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡ1 (-6.5)1,80105-111400
ΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣ - ΝΤΕΝΒΕΡ1 (-6.5)1,80105-111
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΒΟΣΤΩΝΗ21,7887-92
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΒΟΣΤΩΝΗ21,7887-92
Ποντάρισμα: 40Επιστροφή: 0

Ωρα για πρόκριση...

Τη δυνατότητα να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό περιφέρειας έχουν τα ξημερώματα οι Κλίπερς, που προηγούνται 3-1 στη σειρά με το Ντένβερ. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έχει περισσότερη ποιότητα και λύσεις από τους Νάγκετς και αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά θα «καθαρίσει» από απόψε. Θα στηρίξουμε τους Κλίπερς, που δείχνουν ικανοί να επικρατήσουν με διαφορά 7 πόντων, κάτι που έπραξαν και στις τρεις πρόσφατες νίκες τους επί του Ντένβερ.

Το άλλο αποψινό ματς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Πριν δύο ημέρες, μετά από ισάριθμες παρατάσεις, το Τορόντο επικράτησε της Βοστώνης 125-122, και έκανε το 3-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Κάιλ Λάουρι σημείωσε 33 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ και έδωσε 6 ασίστ. Μπορεί ο βετεράνος γκαρντ να κάνει δεύτερο σερί τεράστιο παιχνίδι –σε τόσο σύντομο διάστημα- για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του; Δύσκολο, με δεδομένο και ότι στο προηγούμενο έπαιξε για 53 (!) λεπτά. Γενικά, στη σειρά οι Σέλτικς έχουν δείξει πιο σταθεροί και αν ο Κέμπα Γουόκερ επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ του (σημείωσε μόλις 5 πόντους στο τελευταίο ματς) έχουν το προβάδισμα για να φτάσουν στην επικράτηση και κατ’ επέκταση στην πρόκριση.

Monday 7/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΣΕΛΤΙΚΣ - ΡΑΠΤΟΡΣ2 (+2,5)1,90111-89300
ΣΕΛΤΙΚΣ - ΡΑΠΤΟΡΣ2 (+2,5)1,90111-89
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Το μομέντουμ οι Ράπτορς

Οπως αναμενόταν, η «μονομαχία» μεταξύ του Τορόντο και της Βοστώνης είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες αυτής της σειράς των πλέι οφ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 2-2 και απόψε δίνουν ένα εξαιρετικής σημασίας αγώνα και, όπως όλα δείχνουν το μομέντουμ, αυτή τη στιγμή το έχουν οι Ράπτορς. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν 2-0 πίσω στη σειρά, όμως από τη στιγμή που έκαναν το 2-1 με το buzzer beater του Ανουνόμπι, πήραν τα πάνω τους. Εκμεταλλεύτηκαν ότι οι Σέλτικς βρέθηκαν σε κατάσταση… hangover και με ηγέτη τον Σιακάμ επικράτησαν 100-93 στο τέταρτο. Μπορούν να κάνουν τρίτη νίκη σερί; Εύκολο δεν θα είναι, καθώς απέναντί τους έχουν έναν ισάξιο αντίπαλο, ωστόσο από τη στιγμή που έχουν πάρει φόρα είμαι διατεθειμένος να τους στηρίξω. Ειδικά από τη στιγμή που θεωρούνται αουτσάιντερ και υπάρχει «μαξιλαράκι» 2,5 πόντων.

Thursday 3/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΡΑΠΤΟΡΣ - ΣΕΛΤΙΚΣΑνουόμπι Over 10,5 πόντους+Σμαρτ Over 2,5 Λάθη+Ιμπάκα Over 1,5 Τρίπποντα7,9612+3+0250
ΡΑΠΤΟΡΣ - ΣΕΛΤΙΚΣΑνουόμπι Over 10,5 πόντους+Σμαρτ Over 2,5 Λάθη+Ιμπάκα Over 1,5 Τρίπποντα7,9612+3+0
Ποντάρισμα: 25Επιστροφή: 0

Focus στο Βοστώνη - Τορόντο

Πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας, σε επίπεδο σκορ, έμεινε τελικά το Ντένβερ – Γιούτα. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, επιλέγοντας ειδικά στοιχήματα παικτών από το τρίτο ματς της σειράς Τορόντο - Βοστώνη. Οι πρωταθλητές Ράπτορς τα βρίσκουν δύσκολα απέναντι στους Σέλτικς, χάνουν ήδη 2-0, και σήμερα πρέπει να αλλάξουν πράγματα για να μείνουν στο «κόλπο» της πρόκρισης. Ωστόσο, από τα δύο πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν προκύψει κάποια «σημάδια» από τον τρόπο που αγωνίζονται και είναι αυτά που μας οδηγούν στις σημερινές επιλογές μας. Ξεκινάμε με τον Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος είναι εξαιρετικός ως τώρα στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει 19 και 21 πόντους, αλλά  σε κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια έκανε 5 λάθη. Ο χειρισμός της μπάλας δεν είναι το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του και υπάρχουν καλές πιθανότητες και σήμερα να κάνει μίνιμουμ τρία λάθη, ενδεχόμενο που προσφέρεται στο 2,15. Περνάμε στον Σερζ Ιμπάκα. Ο φόργουορντ-σέντερ από το Κονγκό σουτάρει τρίποντα με 50% κόντρα στους Σέλτικς και στα δύο πρώτα «ραντεβού» πέτυχε από τρία (έχει σημειώσει τουλάχιστον δύο σε 6 από τις 7 τελευταίες συμμετοχές του). Σήμερα εμείς ζητάμε τουλάχιστον δύο για να «πάρουμε» το 1.95. Τελευταία επιλογή το over στους πόντους του Ανουνόμπι. Δεδομένα, ο 23χρονος φόργουορντ δεν είναι πρώτη επιλογή για την επίθεση των Ράπτορς, ωστόσο έχει την… τύχη σε αυτή τη σειρά να βρίσκει συχνά απέναντί του τον κοντύτερο Κέμπα Γουόκερ, κάτι που στην προηγούμενη αναμέτρηση τον βοήθησε να βάλει 20 πόντους. Εμείς, απόψε, ζητάμε να σημειώσει τουλάχιστον 11.

Tuesday 1/9
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΙΟΥΤΑΝτένβερ over 109.5 πόντους1,8880-78550
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΙΟΥΤΑΝτένβερ over 109.5 πόντους1,8880-78
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: 0

Με το over του Ντένβερ

«Φωτιά» έχει πάρει ο Τζαμάλ Μάρεϊ και είναι ο κύριος υπεύθυνος για το ότι το Ντένβερ βρίσκεται ένα βήμα πριν κάνει μια τεράστια ανατροπή απέναντι στη Γιούτα. Οι Νάγκετς βρέθηκαν με 3-1 πίσω στη σειρά, ωστόσο με τον Καναδό γκαρντ να σημειώνει 42 και 50 πόντους στα δύο επόμενα παιχνίδια (50άρα είχε σημειώσει και στο τέταρτο παιχνίδι), την έχουν φέρει στο 3-3 και δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι –σίγουρα από ψυχολογικής άποψης- απέναντι στους Τζαζ. Πάντως, πρόκειται για παιχνίδι που μπορεί να πάει πως οποιαδήποτε μεριά, καθώς πρόκειται για ομάδες που πάνω-κάτω είναι ισοδύναμες. Εκείνο που έχει σίγουρα προοπτική να πάει προς τα… πάνω είναι το σκοράρισμα του Ντένβερ. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν κατά μέσο όρο σε αυτή τη σειρά σημειώνει 115 πόντους και το line απόψε βρίσκεται στους 109.5. Οι Νάγκετς έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο σε 4 από τις 6 συναντήσεις και δεν βλέπουμε τον λόγο να μην τα καταφέρουν και απόψε. Ο Μάρεϊ είναι «καυτός», ο Γιόκιτς σταθερή αξία, ενώ και από τον πάγκο παίρνουν τις βοήθειες που χρειάζονται.

Wednesday 26/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΙΛΓΟΥΟΚΙ - ΟΡΛΑΝΤΟΒούτσεβιτς over 23.5 πόντοι1,90ANAB35+35,00
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ - ΟΡΛΑΝΤΟΒούτσεβιτς over 23.5 πόντοι1,90ANAB
Ποντάρισμα: 35Επιστροφή: +35,00

«Χαλαρά» με Βούτσεβιτς

Ευκαιρία για να κάνει το 4-1 και να «καθαρίσει» τη σειρά με το Ορλάντο έχει απόψε το Μιλγουόκι, το οποίο... ξύπνησε μετά τον πρώτο αγώνα με τους Μάτζικ, σημειώνοντας 3 διαδοχικές νίκες. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, το Ορλάντο ήταν ανταγωνιστικό μέχρι κάποιο σημείο τηε αναμέτρησης, και ο σημαντικότερος λόγος γι’ αυτό ήταν η παρουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος σέντερ, όσο αντέχει, κουβαλάει την ομάδα στις πλάτες του στο σκοράρισμα και κόντρα στους μπακς έχει σημειώσει κατά σειρά 32, 35, 20 και 31 πόντους. Ο μέσος όρος του στη σειρά βρίσκεται στους 29.5 (περίπου στο +10 από την κανονική περίοδο) κάτι που δείχνει ότι ο Μπρουκ Λόπεζ δεν είναι ικανός να τον αναχαιτίσει. Αν σήμερα το παιχνίδι δεν κριθεί από νωρίς -και πάρει κανονικό χρόνο συμμετοχής- έχει ξανά τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά. Με το όριο των πόντων του να βρίσκεται στους 23.5, μας… παίρνει να κάνουμε ένα χαλαρό ποντάρισμα για χατήρι του κύριου Βούτσεβιτς.

 

Monday 24/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΛΕΪΚΕΡΣΠόρτλαντ under 109.5 πόντοι1,80115-135300
ΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΛΕΪΚΕΡΣΠόρτλαντ under 109.5 πόντοι1,80115-135
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Άλλο τι θέλει, άλλο τι μπορεί…

Σούπερ προσπάθεια έκανε το Πόρτλαντ στους αγώνες κατάταξης και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ. Το έργο του, όμως, εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο απέναντι στους Λος Αντζελες Λέικερς, κάτι που φαίνεται και στην πράξη. Οι Μπλέιζερς βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω, με 2-1, στη σειρά και παρότι σε κάθε αναμέτρηση κάνουν τα πάντα για να πάρουν αυτό που ζητούν, δυσκολεύονται αρκετά απέναντι στην άμυνα των «λιμνάνθρωπων». Ακόμα και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στο οποίο επικράτησαν, το έκαναν σημειώνοντας μόνο 100 πόντους (100-93) και δεν βλέπουμε πως θα αλλάξει κάτι δραματικά προκειμένου να… εκτοξευθεί η παραγωγικότητά τους στην επίθεση. Στα τρία πρώτα ματς απέναντι στην ομάδα του ΛεΜπρόν, το Πόρτλαντ σκόραρε κατά μέσο όρο 96,7 πόντους και σε κανένα δεν ξεπέρασε τους 108. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα «αγοράσουμε» το under στους πόντους του Πόρτλαντ, με το όριο να βρίσκεται στους 109.5.

Friday 21/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΑΛΑΣ - ΚΛΙΠΕΡΣΝτάλας over 113.5 πόντοι1,90122-13030+108,87
ΝΤΑΛΑΣ - ΚΛΙΠΕΡΣΝτάλας over 113.5 πόντοι1,90122-130
ΓΙΟΥΤΑ - ΝΤΕΝΒΕΡΓιούτα over 110.5 πόντοι1,91124-87
ΓΙΟΥΤΑ - ΝΤΕΝΒΕΡΓιούτα over 110.5 πόντοι1,91124-87
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +108,87

Σκοράρουν Ντάλας και Γιούτα

Πολύ καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά τα πηγαίνει το Ντάλας απέναντι στους Κλίπερς και μετά το 127-114 τα ξημερώματα της Πέμπτης έφερε τη σειρά στο 1-1. Ως συνέπεια, το υπέρ τους χάντικαπ (στα δύο πρώτα ματς βρισκόταν άνω του 7-8) έπεσε στα επίπεδα του 4.5, που είναι μικρό για να το στηρίξει κανείς. Ωστόσο, ο Ντόντσιτς και η παρέα του έχουν βρει τρόπο να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία των Κλίπερς και αξίζει ένα ποντάρισμα στο ότι σήμερα θα σκοράρουν περισσότερους από 113,5 πόντους.

Στο 1-1 βρίσκεται και η σειρά μεταξύ της Γιούτα και του Ντένβερ. Οι δύο ομάδες έχουν δώσει ματς με υψηλό σκορ ως τώρα (135-125, στην παράταση, το πρώτο και 124-105 το δεύτερο) και φαίνεται ότι καμία από τις δύο δεν μπορεί να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την επίθεση της αντίπαλης, οπότε κι εδώ θα μας απασχολήσει το συνολικό σκοράρισμα ομάδας. Θα επιλέξουμε το over στους πόντους της Γιούτα, κυρίως επειδή σε αυτή τη σειρά το αστέρι της, ο Ντόνοβαν Μίτσελ, δείχνει όχι μόνο ως είναι ικανός στο σκοράρισμα, αλλά όταν χρειάζεται μπορεί να λειτουργήσει πιο ομαδικά και να δώσει την κατάλληλη πάσα, ενώ επιστρέφει και ο βασικός πλέι μέικερ, Μάικ Κόνλεϊ. Στα δύο πρώτα ματς με το Ντένβερ οι Τζαζ σημείωσαν κατά μέσο όρο 129.5 πόντους, οπότε ποντάρισμα στο να ξεπεράσουν απόψε τους 110.5 μοιάζει απόλυτα λογικό.

Wednesday 19/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΙΟΥΤΑΜάρεϊ over 1.5 τρίποντα & Γιόκιτς over 1.5 τρίποντα3,401+11000
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΙΟΥΤΑΜάρεϊ over 1.5 τρίποντα & Γιόκιτς over 1.5 τρίποντα3,401+1
Ποντάρισμα: 100Επιστροφή: 0

«Ντουέτο» από Ντένβερ

Εύκολα πέρασαν οι ασίστ του Γιάννη Αντετοκούνμπο χθες, ωστόσο η εξέλιξη στο Χιούστον – Οκλαχόμα δεν μας βοήθησε να βγει η δυάδα με το σκοράρισμα του Τζέιμς Χάρντεν. Με το όριο να βρίσκεται στους 37.5, ο «Μούσιας» έφτασε στους 37, αλλά δεν αγωνίστηκε στα τελευταία 2,5 λεπτά, καθώς  η διαφορά σ’ εκείνο το σημείο βρισκόταν στους 15 πόντους και οι προπονητές πέρασαν στο παρκέ του αναπληρωματικούς.

Οπως και να έχει, προχωράμε, ελπίζοντας ότι θα έχουμε λίγο παραπάνω τύχη, και θα επιμείνουμε με ακόμα ένα ειδικό στοίχημα. Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στο Ντένβερ και τη Γιούτα, το οποίο κέρδισαν (135-125) στην παράταση οι Νάγκετς. Στο συγκεκριμένο ματς ξεχώρισαν ο εντυπωσιακός γκαρντ της Γιούτα, Ντόνοβαν Μίτσελ (57 πόντοι) και από το απέναντι «στρατόπεδο» οι Τζαμάλ Μάρεϊ (36 πόντοι) και Νίκολα Γιόκιτς (29 πόντοι). Οι δύο τελευταίοι είναι που θα μας απασχολήσουν σήμερα. Ο Μάρεϊ, εκτός των άλλων, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με έξι τρίποντα, και ο Γιόκιτς με τέσσερα. Η εικόνα τους μας δείχνει ότι είναι πιθανό να έχουν αμφότεροι αντίστοιχες επιδόσεις απόψε. Ωστόσο, δεν είμαστε τόσο απαιτητικοί. Μας… φτάνουν και τα λίγα, καθώς βρίσκουμε στο 3.40 το ενδεχόμενο να σημειώσει ο καθένας τους από τουλάχιστον δύο τρίποντα, και θα το τιμήσουμε.

Tuesday 18/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΙΛΓΟΥΟΚΙ - ΟΡΛΑΝΤΟΑντετοκούνμπο over 5.5 ασίστ1,857350
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ - ΟΡΛΑΝΤΟΑντετοκούνμπο over 5.5 ασίστ1,857
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΟΚΛΑΧΟΜΑΧάρντεν over 37.5 πόντοι1,9137
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΟΚΛΑΧΟΜΑΧάρντεν over 37.5 πόντοι1,9137
Ποντάρισμα: 35Επιστροφή: 0

Σηκώνουν ποντάρισμα Γιάννης και Χάρντεν

Στη «μάχη» των πλέι οφ ρίχνεται απόψε και το Μιλγουόκι, που θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο κόντρα στο Ορλάντο, απέναντι στο οποίο σημείωσε 4 νίκες στις ισάριθμες αναμετρήσεις τους στην κανονική περίοδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε σε τρεις από αυτούς τους αγώνες και, εννοείται, πως ήταν ο μπροστάρης για τα «ελάφια», κάτι που θα συμβεί κι απόψε. Εχοντας εκτίσει την μια αγωνιστική της τιμωρίας τους, για το επεισόδιο με τον Βάγκνερ, ο «Greek Freak» επανέρχεται στο παρκέ ξεκούραστος, με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις τους απέναντι στους Μάτζικ.

Στα δύο πρόσφατα μεταξύ τους ραντεβού, ο Αντετοκούνμπο έφτασε στα όρια του triple-double, το οποίο έχασε για μία και δύο ασίστ, αντίστοιχα. Αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του θα απασχολήσει σήμερα. Θεωρώ εφικτό να δώσει τουλάχιστον 6 τελικές πάσες, αριθμός κάτω από τον οποίο δεν έχει πέσει στους φετινούς αγώνες του με το Ορλάντο (είχε διαδοχικά 6,8 και 9 ασίστ). Με την απόδοση για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο να βρίσκεται στο 1.85, είμαι διατεθειμένος να το αγοράσω.

Εκτός από τις επιδόσεις του Γιάννης, σε επίπεδο παικτών, θα με απασχολήσει και ο Τζέιμς Χάρντεν. Στην περίπτωση του «Μούσια» μ’ ενδιαφέρουν οι πόντοι που θα σημειώσει στο Χιούστον – Οκλαχόμα. Ούτως ή άλλως, είναι το πρώτο βιολί για τους Ρόκετς, ενώ απόψε που απουσιάζει ο Ουέστμπρουκ θα πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες. Πολύ θετικό είναι και ότι από τους Θάντερ θα απουσιάσει ο τραυματίας γκαρντ Ντορτ. Ο 21χρονος Καναδός περιφερειακός, φημίζεται για την άμυνά του και φέτος έχει δυσκολέψει τον Χάρντεν όσες φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι, αλλά τώρα το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να τον παρακολουθεί. Δίνω, λοιπόν, ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου, θεωρώντας πως θα σκοράρει μίνιμουμ 38 πόντους απόψε.

Monday 17/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΤΟΡΟΝΤΟ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ1 (-5.5) & Λόουρι over 1.5 τρίποντα1,8013-110&350+90,00
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ1 (-5.5) & Λόουρι over 1.5 τρίποντα1,8013-110&3
Ποντάρισμα: 50Επιστροφή: +90,00

H ώρα των... πρωταθλητών

Εναρξη των play off απόψε στο ΝΒΑ, με τις… προπονήσεις  των αγώνων κατάταξης να λαμβάνουν τέλος και να αρχίζουν τα σοβαρά. Ενα από τα ζευγάρια με το πιο ξεκάθαρο φαβορί είναι το Τορόντο – Μπρούκλιν, μιας και οι πρωταθλητές Ράπτορς έχουν τη δυνατότητα ακόμα και για… σκούπισμα (δηλαδή, να περάσουν με 4-0). Ωστόσο, οι Νετς (παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες) έδειξαν στους οκτώ αγώνες που έχουν δώσει ως τώρα στο Ορλάντο, πως είναι ικανοί να κοντράρουν κάθε αντίπαλο, κερδίζοντας μεταξύ άλλων Μιλγουόκι και Κλίπερς. Βέβαια, οι αγώνες εκείνοι ήταν σαφώς πιο… χαλαροί και όταν τα πράγματα σοβαρεύουν έχουμε δει τις τελευταίες σεζόν πως το Τορόντο δεν χαρίζεται. Απέναντι σε μια ομάδα που στα τελευταία 8 παιχνίδια της δέχθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 120 πόντους, οι Ράπτορς είναι το απόλυτο φαβορί για την επικράτηση και μπορούν να καλύψουν και χάντικαπ 5,5 πόντων. Για να ανεβάσουμε λίγο την απόδοση θα το «ζευγαρώσουμε» με το ενδεχόμενο ο γκαρντ του Τορόντο, Κάιλ Λόουρι, να σημειώσει τουλάχιστον 2 τρίποντα στην αναμέτρηση.

Saturday 15/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΜΕΜΦΙΣ1 (-6.5)1,99126-122600
ΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΜΕΜΦΙΣ1 (-6.5)1,99126-122
Ποντάρισμα: 60Επιστροφή: 0

Το πάνω χέρι το Πόρτλαντ

Με ρεκόρ 6-2 ολοκλήρωσε τους αγώνες κατάταξης στη «φούσκα» του Ορλάντο το Πόρτλαντ και με ακριβώς αντίστροφο (2-6) το Μέμφις. Οι Γκρίζλις ήταν τυχεροί που στο τελευταίο ματς τους αντιμετώπισαν το παντελώς αδιάφορο Μιλγουόκι, το οποίο κέρδισαν (119-106) και κατέλαβαν την ένατη θέση, αποκτώντας το δικαίωμα για αγώνες play-in κόντρα στο Πόρτλαντ. Αμφιβάλουμε, ωστόσο, ότι μπορούν να κερδίσουν δυο φορές (τόσες χρειάζονται) τους Μπλέιζερς και να εξασφαλίσουν τελικά θέση στην post season. Για την ακρίβεια, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρουν ακόμα και μία απέναντι στους Μπλέιζερς. Με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να έχει πιάσει… φωτιά, το Πόρτλαντ κατέκτησε την όγδοη θέση και του αρκεί άλλη μια νίκη κόντρα στο Μέμφις για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή στα play-off. Ο 30χρονος γκαρντ ήταν σε απίθανη κατάσταση στους αγώνες κατάταξης και στους τρεις τελευταίους πέτυχε κατά σειρά 51, 61 και 42 πόντους! Οι Μπλέιζερς έχουν κάποια θεματάκια στην άμυνα, εξ ου και αρκετοί αγώνες τους κρίνονται στο φινάλε, ωστόσο τώρα γνωρίζουν πως πρέπει να είναι πιο σοβαροί για να ξεμπερδεύουν και να πάνε χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση στα πλέι οφ (σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσουν τους Λέικερς). Περισσότερο έμπειροι από το Μέμφις είναι, δεδομένα έχουν και περισσότερο ταλέντο, και μπορούν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα καλύπτοντας, παράλληλα, το χάντικαπ των 6.5 πόντων.
Thursday 13/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΦΟΙΝΙΞ - ΝΤΑΛΑΣΦοίνιξ over 121.5 πόντους1,83128-10235+118,49
ΦΟΙΝΙΞ - ΝΤΑΛΑΣΦοίνιξ over 121.5 πόντους1,83128-102
ΓΙΟΥΤΑ - ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ1 (+8.5)1,85118-112
ΓΙΟΥΤΑ - ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ1 (+8.5)1,85118-112
Ποντάρισμα: 35Επιστροφή: +118,49

Δίνουν τον ρυθμό οι Σανς

Mια είναι η σημαντική εκκρεμότητα που υπάρχει απόψε στο ΝΒΑ, όπου διεξάγονται οι τελευταίοι αγώνες κατάταξης, και αφορά στο ποια θα είναι η ομάδα από τη δυτική περιφέρεια που θα εξασφαλίσει το τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ. Λόγω των συνθηκών, φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο 8ος και ο 9ος θα παίξουν… μπαράζ (από τους ανθρώπους του ΝΒΑ χαρακτηρίζεται ως play-in) για το ποιος τελικά θα αγωνιστεί στην post season και γι’ αυτό το δικαίωμα… ερίζουν τέσσερις ομάδες, με μηδαμινή διαφορά μεταξύ τους. Πόρτλαντ, Μέμφις, Φοίνιξ, Σαν Αντόνιο καταλαμβάνουν κατά σειρά 8η, 9η, 10η και 11η θέση στη Δύση, και ψάχνουν μόνο νίκες απόψε για να ελπίζουν πως δεν θα ξεκινήσουν διακοπές από αύριο.

Από αυτές, καλύτερη εικόνα στη «φούσκα» έχει παρουσιάσει το Φοίνιξ (η μόνη ομάδα με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ορλάντο) και γι’ αυτό θα ασχοληθούμε ξανά μαζί του στοιχηματικά. Ο αφιονισμένος Ντέβιν Μπούκερ και η παρέα του αντιμετωπίζουν απόψε το Ντάλας και θα ψάξουν την επικράτηση, ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπάτημα του Μέμφις ή του Πόρτλαντ (ακόμα καλύτερα και των δύο). Οι Σανς έχουν το κίνητρο, έχουν φόρα και απέναντί τους απόψε θα βρουν έναν αντίπαλο ο οποίος σκέφτεται τα πλέι οφ, που λογικά θα ξεκουράσει παίκτες και που στη «φούσκα» έχει ξεχάσει να παίζει άμυνα. Το παθητικό των Μάβερικς βρίσκεται στους 126.6 πόντους στους επτά αγώνες κατάταξης, διάστημα κατά το οποίο οι Σανς σημειώνουν κατά μέσο όρο 121.4. Θεωρώ πως το Φοίνιξ θα είναι αυτό που θα δώσει τον ρυθμό στον αγώνα απόψε και θα μπορέσει να καβατζάρει το όριο των 121,5 πόντων, κάτι που έπραξε άλλωστε στις πρόσφατες νίκες τους απέναντι σε Οκλαχόμα (128-101) και Φιλαδέλφεια (130-117). Εννοείται πως οι «ήλιοι» έχουν και το προβάδισμα για την επικράτηση, όμως -για προφανείς λόγους- οι bookmakers έχουν ανεβάσει αρκετά το εις βάρος τους χάντικαπ.

Κάτι ανάλογο ισχύει στο Γιούτα – Σαν Αντόνιο, επειδή κι εδώ το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Λογικά οι Σπερς δίνονται ως φαβορί και είναι πιθανόν να επικρατήσουν, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση θα «ψηφίσω» Γιούτα, που έχει υπέρ της και 8.5 πόντους αβάντζο. Οι Τζαζ έρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες και πιστεύω πως θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν την τέταρτη στη σειρά και να πάνε με καλύτερη ψυχολογία στα πλέι οφ. Επίσης, εδώ υπάρχει και η εξής ιδιαιτερότητα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκινάει στη 01:30 κι εκείνη την ώρα περίπου θα ολοκληρώνονται οι αγώνες του Φοίνιξ και του Μέμφις. Σε περίπτωση που αυτές οι δύο ομάδες έχουν επικρατήσει, το ματς με τη Γιούτα ουσιαστικά δεν θα έχει ενδιαφέρον για το Σαν Αντόνιο. Αυτά, κι ελπίζω να μην κούρασα...

 

Tuesday 11/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΦΟΙΝΙΞ2 (-7.5)1,85117-13030+98,24
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΦΟΙΝΙΞ2 (-7.5)1,85117-130
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ - ΧΙΟΥΣΤΟΝ1 (+2.5)1,77123-105
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ - ΧΙΟΥΣΤΟΝ1 (+2.5)1,77123-105
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +98,24

Με κίνητρο Φοίνιξ και Σαν Αντόνιο

Λιγότερο από 30 λεπτά χρειάστηκε χθες ο Ντέβιν Μπούκερ για να ξεπεράσει τους 26,5 πόντους (ολοκλήρωσε το ματς με 35) και να οδηγήσει το Φοίνιξ στην έκτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην «φούσκα» του Ορλάντο, χάρη στο 128-101 επί της Οκλαχόμα. Αναμφίβολα, οι Σανς είναι η ομάδα έκπληξη μετά το restart του ΝΒΑ και παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τελευταίας θέσης για τα πλέι οφ της Δύσης. Βρίσκονται στη δέκατη θέση, μισή νίκη πίσω από το Πόρτλαντ και μία πίσω από το Μέμφις, και ως εκ τούτου η αποψινή αναμέτρησή τους με τη Φιλαδέλφεια μπορεί να χαρακτηριστεί «τελικός», αλλά με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Οι 76ers έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην post season και παράλληλα τραυματίες τους δύο καλύτερους παίκτες τους (Εμπίντ και Σίμονς), ενώ θα παίξει και πολλή… ξεκούραση. Ο βασικός σούτινγκ γκαρντ Ρίτσαρντσον θα πάρει ανάσες, όπως πιθανότατα και ο «πενταδάτος» φόργουορντ Τομπάιας Χάρις. Λογικά, ανάσες θα δοθούν και στον βετεράνο PF Χόρφορντ. Με αυτά τα δεδομένα, έχει αξία το ποντάρισμα στη νίκη του Φοίνιξ, που μπορούν να υπερκαλύψουν και το χάντικαπ των 7,5 πόντων.

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον και στο Σαν Αντόνιο – Χιούστον. Οι Σπερς έχουν επίσης ελπίδες να προλάβουν την ένατη θέση της Δύσης (κάτι που αν συμβεί θα τους δώσει την ευκαιρία για play-in απέναντι στον όγδοο) και απόψε θα βρουν απέναντί τους το... χαλαρό Χιούστον, από το οποίο δεδομένα θα απουσιάσει ο ηγέτης Τζέιμς Χάρντεν (ίσως υπάρξουν και άλλες απουσίες βασικών). Η ομάδα του Πόποβιτς έχει δείξει καλό πρόσωπο στο Ορλάντο και δεν θα διστάσουμε να τη στηρίξουμε, από τη στιγμή που υπάρχει και υπέρ της «μαξιλαράκι» 2,5 πόντων.

 

Monday 10/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΟΚΛΑΧΟΜΑ - ΦΟΙΝΙΞΝτέβιν Μπούκερ over 26.5 πόντοι2,003530+60,00
ΟΚΛΑΧΟΜΑ - ΦΟΙΝΙΞΝτέβιν Μπούκερ over 26.5 πόντοι2,0035
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +60,00

«Καυτός» ο Μπούκερ

H μόνη ομάδα με το απόλυτο (5 στα 5) στη «φούσκα» του Ορλάντο είναι το Φοίνιξ και με τα… ψέματα έχουν πλέον κάποιες –λίγες, είναι η αλήθεια- ελπίδες για την όγδοη θέση στη Δύση. Για να της διατηρήσει  ζωντανές, πρέπει απόψε να κερδίσει και την Οκλαχόμα, η οποία θα αγωνιστεί με 4 σημαντικές απουσίες, κάτι που δίνει στους Σανς  το πάνω χέρι για την επικράτηση. Δεν θα ασχοληθώ, πάντως, με το ενδεχόμενο νίκης του Μόντι Γουΐλιαμς, καθώς το όριο στο χάντικαπ βρίσκεται στους 7,5 πόντους και μοιάζει αρκετά οριακό.

Από την άλλη, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ότι ο Ντέβιν Μπούκερ θα συνεχίσει να «κουβαλάει» το Φοίνιξ στο σκοράρισμα και θα ξεπεράσει ξανά τους 26,5 πόντους. Ο 24χρονος γκαρντ είναι «καυτός» από τη στιγμή της επανέναρξης του ΝΒΑ και σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια των Σανς έχει σημειώσει μίνιμουμ 27 πόντους, ενώ ο μέσος όρος του σε αυτό το διάστημα βρίσκεται στους 29,4.
Wednesday 5/8
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΕΜΦΙΣ - ΓΙΟΥΤΑ2 (-4.5)1,71115-124200
ΜΕΜΦΙΣ - ΓΙΟΥΤΑ2 (-4.5)1,71115-124
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝOver 229 πόντοι1,90107-98
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝOver 229 πόντοι1,90107-98
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΟΡΛΑΝΤΟ1 (-5.5)1,71109-99
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΟΡΛΑΝΤΟ1 (-5.5)1,71109-99
Ποντάρισμα: 20Επιστροφή: 0

Τριάδα για... ξεσκούριασμα

Με νέα δεδομένα, λόγω της πανδημίας, συνεχίζεται το ΝΒΑ και μετά από σχεδόν μια εβδομάδα δράσης οι ομάδες –τουλάχιστον οι περισσότερες- δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί. Γι’ αυτό είπε να επιστρέψει και ο σκύλος, με μια τριάδα… χαλαρού πονταρίσματος. Πάμε.

Δυο σερί ήττες μετράει η Γιούτα, έπειτα από το εις βάρος της 116-108 στην αναμέτρηση με τους Λέικερς, ωστόσο απόψε έχει πιθανότητες επανόδου στις νίκες, αντιμετωπίζοντας το Μέμφις. Οι Γκρίζλις, είναι σαν να μην έχουν εμφανιστεί στη «φούσκα» του Ορλάντο, χάνοντας και τα τρία παιχνίδια κατάταξης που έχουν δώσει ως τώρα. Το έργο τους απόψε γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, μιας και δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας φόργουορντ Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Οι Τζαζ μπορούν να φτάσουν στη νίκη, καλύπτοντας και το χάντικαπ των 4,5 πόντων.

Σπουδαία και δύσκολη νίκη σημείωσε η Φιλαδέλφεια απέναντι στο Σαν Αντόνιο (132-130), αποτέλεσμα που θα βοηθήσει και ψυχολογικά τους παίκτες του Μπρετ Μπράουν. Η συνέχεια για τους 76ers μπορεί να είναι νικηφόρα, καθώς απόψε θα βρουν απέναντί τους τους απογοητευτικούς Ουΐζαρντς. Ωστόσο, επειδή το χάντικαπ για διαφορά νίκης κρίνεται οριακό (στους 10,5), θα αποφύγουμε να πάμε στον «άσο». Αντίθετα, μοιάζει εφικτό το over 229 στο σύνολο των πόντων, με δεδομένο πως η επίθεση των 76ers μετά την επανέναρξη σημειώνει κατά μέσο όρο 126,5 (στην άμυνα δέχονται 128,5), ενώ στους 107 βρίσκεται η Ουάσινγκτον (με παθητικό 118).

Τελευταία επιλογή μας η πιθανή νίκη του Τορόντο απέναντι στο Ορλάντο, με τους Ράπτορς να είναι ικανοί να καλύψουν και το χάντικαπ των 5,5 πόντων. Οι Μάτζικ είχαν ξεκινήσει καλά, με δυο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια μετά την επανέναρξη, όμως χθες ηττήθηκαν (120-109) από την Ιντιάνα και η κούραση των back-to-back αγώνων αναμένεται να παίξει τον ρόλο της.

Wednesday 11/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΤΙΤΡΟΪΤ1 (-10,5)1,87124-10665+121,55
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΤΙΤΡΟΪΤ1 (-10,5)1,87124-106
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: +121,55

Ολα τα… σημάδια δείχνουν 76ers!

Τρεις ήττες γνώρισε η Φιλαδέλφεια στα τέσσερα διαδοχικά ματς που έδωσε εκτός έδρας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην έκτη θέση της Ανατολής. Η δημιουργία ενός νικηφόρου σερί είναι ουσιαστικά υποχρεωτική, αν θέλει να βελτιώσει τη θέση της, και βοηθάει πολύ το ότι ξεκινάει σειρά τεσσάρων διαδοχικών αγώνων μπροστά στο κοινό της. Γενικά, οι 76ers παρουσιάζονται κατώτεροι των αρχικών προσδοκιών, ωστόσο στο «Wells Fargo Center» μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και με ρεκόρ 28-2 εκεί, διαθέτουν την καλύτερη έδρα στο ΝΒΑ. Απόψε υποδέχονται το Ντιτρόιτ, που μετράει 7 ήττες στους 8 αγώνες που έδωσε μετά το All Star (όταν μεταξύ άλλων έδωσε Αντρε Ντράμοντ και Ρέτζι Τζάκσον) και... κατρακυλάει προς την τελευταία θέση στην Ανατολή (απέχει μόνο μια νίκη από το τελευταίο Κλίβελαντ). Επιπλέον πλεονέκτημα στη Φιλαδέλφεια δίνει το γεγονός πως αναμένεται να επιστρέψει μετά από απουσία δυο εβδομάδων ο σταρ σέντερ Ζοέλ Εμπίιντ, μιας και χθες προπονήθηκε κανονικά. Πιθανότητες επανόδου έχει και ο βασικός σούτινγκ γκαρντ Τζος Ρίτσαρντον, ο οποίος έχασε τα τελευταία ματς λόγω διάσεισης. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω καθιστούν ακλόνητο φαβορί τη Φιλαδέλφεια, που μπορεί να φτάσει στην επικράτηση με διψήφια διαφορά πόντων. Πάμε, λοιπόν, στον «άσο», θεωρώντας πως οι 76ers έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν χάντικαπ των 10,5 πόντων.

Tuesday 10/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣΚλίπερς over 118,5 πόντοι1,80107-131300
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣΚλίπερς over 118,5 πόντοι1,80107-131
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΧιούστον over 129,5 πόντοι1,83117-111
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΧιούστον over 129,5 πόντοι1,83117-111
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Υψηλό σκορ για Κλίπερς και Ρόκετς

Το σερί έξι νικών που είχαν δημιουργήσει οι Κλίπερς σταμάτησε στο ντέρμπι του Λος Αντζελες, καθώς ηττήθηκαν 112-103 από τους Λέικερς. Το θετικό για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς είναι πως απόψε της δίνεται η ευκαιρία να ανακάμψει άμεσα, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Γκόλντεν Στέιτ. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων είναι ξεκάθαρο, αλλά το χάντικαπ των 11 πόντων μοιάζει οριακό, γι’ αυτό και θα ασχοληθούμε μόνο με τους πόντους τους. Οι Κλίπερς σκοράρουν κατά μέσο όρο 116 πόντους και ψάχνουμε απλά τρεις επιπλέον, απέναντι σε μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, για να περάσει το όβερ 118,5.

Ξέσπασμα περιμένουμε και από το Χιούστον, που κινδυνεύει να κάνει αρνητικό ρεκόρ για τη σεζόν (5 διαδοχικές ήττες) αν δεν πράξει τα… δέοντα απέναντι στην ανεπαρκή Μινεσότα. Κι εδώ θα ποντάρουμε στους πόντους του φαβορί, πιστεύοντας πως –κυρίως- ο Χάρντεν και οι συμπαίκτες του θα σοβαρευτούν και θα φτάσουν (μίνιμουμ) στους 130. Αλλωστε, σε κανένα από τα τρία προηγούμενα φετινά παιχνίδια τους με τους «λύκους» δεν έπεσαν κάτω από τους 125 πόντους (125-105, 139-109, 131-124).

Sunday 8/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ2 (-6,5)1,85107-120700
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ2 (-6,5)1,85107-120
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ - ΤΟΡΟΝΤΟ2 (-5,5)1,88113-118
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ - ΤΟΡΟΝΤΟ2 (-5,5)1,88113-118
Ποντάρισμα: 70Επιστροφή: 0

Εχουν τον πρώτο λόγο Τορόντο και Νέα Ορλεάνη

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκονται Σακραμέντο και Τορόντο, που απόψε θα αναμετρηθούν στο «Golden 1 Center». Μετά το 123-111 στο Πόρτλαντ, οι Κινγκς έφτασαν στις 10 νίκες στα 14 πρόσφατα παιχνίδια τους, ενώ 19 στα 23 τελευταία έχουν οι Ράπτορς, έπειτα από την επικράτηση (121-113) στο Γκόλντεν Στέιτ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι καλούνται να δώσουν διαδοχικά παιχνίδια σε δυο μέρες, ενώ το πιο ξεκούραστο Τορόντο είναι πιθανό να ενισχυθεί και με τις επιστροφές των βασικών Γκασόλ (σέντερ) και ΒανΦλιτ (γκαρντ). Οι φιλοξενούμενοι έχουν το προβάδισμα και τη δυνατότητα να καλύψουν το χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Επειτα από ένα σερί δυο νικών, η Μινεσότα επέστρεψε στην αγαπημένη… συνήθειά της, χάνοντας 132-118 εντός από το Ορλάντο. Απόψε υποδέχεται τη Νέα Ορλεάνη, την οποία πριν μερικές ημέρες κέρδισε, με σκορ 139-134. Στο μεταξύ, οι Πέλικανς σημείωσαν σπουδαία νίκη απέναντι στο Μαϊάμι (110-104), παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ. Ωστόσο, αν θέλουν να έχουν βάσιμες πιθανότητες να αγωνιστούν στην post season, οφείλουν ματς σαν αυτό απέναντι στη Μινεσότα να τα παίρνουν. Το κίνητρο, αλλά και η διαφορά ποιότητας, μας υποχρεώνουν να πάμε στο «διπλό», με την ελπίδα πως η Νέα Ορλεάνη θα καλύψει και το μειονέκτημα των 6,5 πόντων.

Friday 6/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΜΑΪΑΜΙΝέα Ορλεάνη over 117,5 πόντοι1,90110-104300
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΜΑΪΑΜΙΝέα Ορλεάνη over 117,5 πόντοι1,90110-104
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΟΡΛΑΝΤΟΟρλάντο over 117,5 πόντοι1,88118-132
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΟΡΛΑΝΤΟΟρλάντο over 117,5 πόντοι1,88118-132
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Μάτζικ και Πέλικανς στο over

Για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες η Μινεσότα επικράτησε σε δυο διαδοχικές αναμετρήσεις, μετά και το 115-108 επί του Σικάγο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε καλή αμυντική παρουσία, όμως δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ένα ματς απέναντι στους τραγικούς εκτός έδρας Μπουλς (8-22), οι οποίοι -εκτός των άλλων- αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους (ΛαΒιν). Το Ορλάντο έρχεται από τρεις «κολλητές» ήττες και πρέπει να συνέλθει αν θέλει να διεκδικήσει την παρουσία του στα πλέι οφ. Η τελευταία επιτυχία του ήρθε απέναντι στη Μινεσότα, με το «χορταστικό» 136-125. Οι Μάτζικ έχουν πιθανότητες επικράτησης απέναντι σε μια από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος και με οδηγό την προηγούμενη μεταξύ τους αναμέτρηση θα πάμε στο over των πόντων των φιλοξενούμενων. Στους 117,5 πόντους βρίσκεται το σχετικό όριο, σχεδόν όσους δέχονται σε κάθε αγώνα οι «λύκοι», που διαθέτουν μια από τις χειρότερες άμυνες στη λίγκα

Στο ίδιο επίπεδο κινείται το over των πόντων και της Νέας Ορλεάνης, στην αναμέτρηση με το Μαϊάμι. Οι Πέλικανς δεν βρίσκονται σε… καλό φεγγάρι, αντίθετα με το Μαϊάμι των 4 διαδοχικών νικών, όμως γι’ αυτό δεν ευθύνεται η επίθεσή τους, αλλά η άμυνα. Εξάλλου, σε βάθος σεζόν σκοράρουν κατά μέσο όρο 116,2 πόντους, ενώ στην τελευταία 10άδα αγώνων η παραγωγικότητά τους… αγγίζει τους 122. Απόψε, μας αρκούν 118.

Thursday 5/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΤΟΡΟΝΤΟ1 (+9.5)1,70113-12155+93,50
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΤΟΡΟΝΤΟ1 (+9.5)1,70113-121
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: +93,50

Αρχηγού παρόντος…

Επιστροφή στην… κανονικότητα -έπειτα από τρεις συναπτές ήττες- για το Τορόντο, που έφτασε στο 123-114 απέναντι στο Φοίνιξ. Παραμένει στη δεύτερη θέση, όμως μόλις μια νίκη μπροστά από τη Βοστώνη, εξ ου και δεν έχει περιθώριο χαλάρωσης. Το αποψινό αντάμωμα με το Γκόλντεν Στέιτ δίνει στους Ράπτορς τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα, αρκεί να μην υποτιμήσουν των αντίπαλων, όπως έπραξε το Ντένβερ. Οι Νάγκετς, επτά λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, προηγούνταν με διψήφια διαφορά, ωστόσο οι Ουόριορς ανασυντάχθηκαν και έφτασαν στο υπέρ τους 116-100. Ετούτη ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στα 11 τελευταία ματς για την ομάδα του Στιβ Κερ, ωστόσο η εμφάνιση –κυρίως αμυντικά- ικανοποίησε και ανέβασε το ηθικό. Ενόψει της αποψινής αναμέτρησης, επιπλέον… boost για τους «πολεμιστές» προσφέρει η επάνοδος του Στεφ Κάρι. Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο οποίος έχει αγωνιστεί μόλις 4 φορές φέτος, αναμένεται να επιστρέψει για πρώτη φορά από τις 31 Οκτωβρίου και μολονότι λογικά θα έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, η παρουσία του θα «σπρώξει» τους συμπαίκτες του. Μπορεί, λοιπόν, το Τορόντο να είναι καλύτερη ομάδα από το Γκόλντεν Στέιτ, όμως εμείς θα ποντάρουμε στο «άσο», έχοντας και το «μαξιλαράκι» τον 9,5 πόντων που είναι το χάντικαπ.

Tuesday 3/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤΝτένβερ over 116,5 πόντοι1,80100-116650
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤΝτένβερ over 116,5 πόντοι1,80100-116
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΜπολ over 7,5 ασίστ1,718
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΜπολ over 7,5 ασίστ1,718
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: 0

«Αλλόκοτη» δυάδα, με Ντένβερ και Μπολ

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει απόψε το φορμαρισμένο Ντένβερ απέναντι στο… υπό διάλυση Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο μετράει 24 ήττες στα 27 τελευταία παιχνίδια. Αξιοσημείωτο, και γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό, είναι πως όσο προοδεύει η σεζόν τα νούμερα της ομάδας του Στιβ Κερ φθείνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ σε βάθος σεζόν οι Ουόριορς σκοράρουν κατά μέσο όρο 107,4 πόντους και δέχονται 115, στην τελευταία δεκάδα αγώνων η παραγωγικότητά τους έπεσε στο 102,6 και στο ίδιο διάστημα δέχθηκαν 118. Αντίθετα, το Ντένβερ, το οποίο δεδομένα είναι καλύτερη ομάδα, έχει αυξήσει την παραγωγικότητά του στην προηγούμενη δεκάδα αγώνων στους 116.5 πόντους (έχει 110,9 στη διάρκεια της σεζόν), όσο ακριβώς είναι και το όριο στο over/under των γηπεδούχων σήμερα. Μπορούμε να υποθέσουμε πως μια ομάδα που στο προηγούμενο παιχνίδι της σημείωσε 133 πόντους κόντρα στο Τορόντο, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στους 117 κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια του αποψινού προγράμματος, ομολογώ πως έκανα… τα πάντα για να ασχοληθώ με το Νέα Ορλεάνη – Μινεσότα. Κυρίως, διότι πρόκειται για ματς που θα πάει σε… τρελό τέμπο και πολλά όβερ μπορούν να ξεπεραστούν (βέβαια, μάλλον αντίστοιχη άποψη έχουν και οι στοιχηματικές που έχουν... εξτοξεύσει τα όρια). Πρέπει, όμως να λάβουμε υπόψη πως επειδή υπάρχει ενδεχόμενο η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο ομάδων να ανοίξει νωρίς (λογικά υπέρ των Πέλικανς) και το ροτέισόν τους να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει κάποια πράγματα ενδεχομένως να «αλλοιωθούν». Κατέληξα, λοιπόν, πως το μόνο που έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να επαληθευτεί, πιθανόν να μην επηρεαστεί από τις εξελίξεις και έχει ρεαλιστικές πιθανότητες επαλήθευσεις είναι το ενδεχόμενο να ξεπεράσει τις 7,5 ασίστ ο Λόνζο Μπολ. Ο γκαρντ της Νέας Ορλεάνης -που έχει μέσο όρο 7 ασίστ στη χρονιά- στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του είχε μίνιμουμ από 8 (ανάμεσά τους υπήρχε και ματς με 12), ενώ σήμερα θα βρει απέναντί του μια ανεπαρκή άμυνα. Κάπως… αλλόκοτο το ταίριασμα για τη δυάδα μας, αλλά θαρρώ πως Ντένβερ και Μπολ μπορούν να μας δικαιώσουν.

Monday 2/3
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΧΙΟΥΣΤΟΝΧιούστον over 120,5 πόντοι1,94123-12565+126,10
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΧΙΟΥΣΤΟΝΧιούστον over 120,5 πόντοι1,94123-125
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: +126,10

Φαβορί και με… διάθεση για υψηλό σκορ

Θεωρητικά η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στο ΝΒΑ είναι αυτήν την περίοδο το Χιούστον, καθώς «τρέχει» νικηφόρο σερί 6 αγώνων. Τελευταίο «θύμα» των Ρόκετς ήταν οι Σέλτικς, τους οποίους κέρδισαν 111-110, δείχνοντας ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα και κόντρα σε αντίπαλους που κάνουν καλή δουλειά στην άμυνα.  Απόψε, οι παίκτες του Μάικ Ντ’ Αντόνι αντιμετωπίζουν έναν σαφώς πιο βατό αντίπαλο, όπως οι Νικς, και λογικά θα επεκτείνουν το σερί τους. Ωστόσο, το χάντικαπ στη διαφορά νίκης είναι κάπως οριακό, εξ ου και θα αποφύγουμε να μπλέξουμε. Θα προτιμήσουμε το ρίσκο του να ψάξουμε τους πόντους που θα σημειώσει το Χιούστον. Σκοράροντας σχεδόν 119 πόντους ανά αγώνα, οι Ρόκετς διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη λίγκα, πίσω από το Μιλγουόκι. Στο πρόσφατο παιχνίδι τους με τη Νέα Υόρκη (την προηγούμενη Δευτέρα) έφτασαν στους 123 και, σε σχέση μ’ εκείνο το ματς, σήμερα αναμένεται να αγωνιστεί και ο Ουέστμπρουκ, οπότε το να φτάσουν σε μια αντίστοιχη επίδοση δεν είναι εξωπραγματικό. Ποντάρουμε, λοιπόν, στο ότι θα σκοράρουν τουλάχιστον 121 πόντους.

Κυριάκος Κορωναίος
Κυριάκος ΚορωναίοςΧΙΤ - ΜΠΑΚΣ 1 (+9.5)1,42105-89600
ΧΙΤ - ΜΠΑΚΣ 1 (+9.5)1,42105-89
ΝΙΚΣ - ΡΟΚΕΤΣ 2 (-5.5)1,45125-123
ΝΙΚΣ - ΡΟΚΕΤΣ 2 (-5.5)1,45125-123
Ποντάρισμα: 60Επιστροφή: 0

Διπλασιασμός στο NBA κόντρα στον... Αντετοκούνμπο

ΝΒΑ σήμερα, καθώς το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα δεν μου γέμιζε το μάτι. Το πρώτο παιχνίδι που ξεχώρισα είναι αυτό ανάμεσα στο Μαϊάμι και το Μιλγουόκι. Οι γηπεδούχοι είναι δυνατοί στην έδρα τους, θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου και θεωρώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν με το +9. πόντους που τους δίνουμε σε απόδοση 1.42. Από την άλλη, στο Νικς-Ρόκετς υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας και σε συνδυασμό με το κίνητρο που έχουν οι φιλοξενούμενοι, αν εμφανιστούν σοβαροί, μπορούν να κερδίσουν με 6 πόντους διαφορά και να επιβεβαιώσουν το στοίχημά μας.

Friday 28/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΓΙΟΥΤΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΜίτσελ over 25,5 πόντοι1,8019450
ΓΙΟΥΤΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΜίτσελ over 25,5 πόντοι1,8019
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΚΛΙΒΕΛΑΝΤΟυίλιαμσον over 24,5 πόντοι1,8724
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΚΛΙΒΕΛΑΝΤΟυίλιαμσον over 24,5 πόντοι1,8724
Ποντάρισμα: 45Επιστροφή: 0

«Γράφουν» Μίτσελ και Ουίλιαμσον

Η ομάδα του μπορεί να μην βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι της, ωστόσο ο Ντόνοβαν Μίτσελ (τουλάχιστον στον επιθετικό κομμάτι) κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η Γιούτα μετράει 4 συναπτές ήττες, έχοντας πέσει στο 36-22 και την έκτη θέση της Δύσης, όμως στα τρία πιο πρόσφατα από αυτά τα ματς, ο Μίτσελ σκόραρε κατά σειρά 31, 37 και 38 πόντους (ο μέσος όρος του στη σεζόν είναι στους 24,7). Απέναντί του τα ξημερώματα ο 23χρονος γκαρντ θα βρει την όχι ιδιαίτερα πειστική άμυνα της Ουάσινγκτον. Για την ακρίβεια, θα έχει να αντιμετωπίσει τη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ, με παθητικό 119,9 πόντους ανά αγώνα. Αν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα αποτελεσματικότητας μπορεί να φτάσει τουλάχιστον τους 26 για να πληρωθούμε το over.

Καλές πιθανότητες να πληρώσει –και απόψε- έχει το over στους πόντους του Ζάιον Ουίλιαμσον. Το Νο1 του φετινού ντραφτ για τη Νέα Ορλεάνη, στα πέντε πρόσφατα παιχνίδια φτάνει μέσο όρο στους 29 πόντους και σε κανένα από αυτά δεν έπεσε κάτω από τους 25. Τόσοι μας αρκούν απόψε και μοιάζει εφικτό να τους πετύχει απέναντι στην προβληματική front line του Κλίβελαντ.

Wednesday 26/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΑΪΑΜΙ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΜαϊάμι over 121,5 πόντοι1,90126-12955+377,25
ΜΑΪΑΜΙ - ΜΙΝΕΣΟΤΑΜαϊάμι over 121,5 πόντοι1,90126-129
ΑΤΛΑΝΤΑ - ΟΡΛΑΝΤΟOver 228,5 πόντοι1,90120-130
ΑΤΛΑΝΤΑ - ΟΡΛΑΝΤΟOver 228,5 πόντοι1,90120-130
ΓΙΟΥΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (+4,5)1,90103-114
ΓΙΟΥΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (+4,5)1,90103-114
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: +377,25

Τριάδα υψηλού ρίσκου

Από έξι ήττες σε βάθος επτά αγώνων έρχεται το Μαϊάμι, όμως σήμερα έχει μια καλή ευκαιρία να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. Αφενός επειδή επιστρέφει στην έδρα του και, από την άλλη, διότι αντιμετωπίζει τη Μινεσότα, ίσως τη χειρότερη ομάδα αυτή τη στιγμή στη λίγκα. Ωστόσο, για να βρούμε σε αξιοπρεπή τιμή τον «άσo» πρέπει να πάμε σε διψήφιο χάντικαπ, ενώ και το line στο under/over βρίσκεται στους 232,5. Θα προτιμήσουμε να πάρουμε αλλού το ρίσκο και συγκεκριμένα στους πόντους που θα πετύχει το Μαϊάμι, αφού επιλέγοντας πως οι Χιτ θα σημειώσουν πάνω από 121,5 πόντους διπλασιάζουμε το ποντάρισμά μας. Αλλωστε, στα τρία πρόσφατα ματς τους, αντιμετωπίζοντας ομάδες αντίστοιχου επιπέδου με τη Μινεσότα (2 φορές το Κλίβελαντ και μία την Ατλάντα), σημείωσαν κατά σειρά 119, 124 και 124. Από την άλλη, στα έξι τελευταία παιχνίδια τους οι Τίμπεργουλβς έχουν δεχθεί 126, 137, 115, 127, 128 και 139 πόντους.

Δεύτερη επιλογή για απόψε το όβερ των πόντων στο Ατλάντα – Ορλάντο. Οι Χοκς παίζουν σε ένα από τα υψηλότερα τέμπο στο ΝΒΑ και συχνά παρασύρουν και τους αντιπάλους τους στον δικό τους ρυθμό. Το ίδιο συνέβη και στο πρόσφατο παιχνίδι τους με το αμυντικογενές Ορλάντο, στο οποίο σημειώθηκαν 261 πόντοι. Σήμερα αρκεί να μπουν 229 για να περάσει το over.

Κλείνουμε τις επιλογές μας με το «διπλό» στο Γιούτα – Βοστώνη. Παραδόξως, οι Τζαζ, οι οποίοι έρχονται από αρνητικό σερί 3 ηττών, και δείχνουν να μην λειτουργούν καλά στην άμυνα (που ήταν το μεγάλο «όπλο» τους), δίνονται φαβορί απέναντι στη σαφώς πιο φορμαρισμένη Βοστώνη. Οι Σέλτικς μετρούν μόνο δυο ήττες σε βάθος 12 αγώνων, κι αυτές στις έδρες των Λέικερς και των Ρόκετς. Από τη στιγμή που έχουν υπέρ τους χάντικαπ 4,5 πόντων δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε τους φιλοξενούμενους.

Tuesday 25/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΕΝΒΕΡ - ΝΤΙΤΡΟΪΤΓιόκιτς over 21,5 πόντοι1,8016650
ΝΤΕΝΒΕΡ - ΝΤΙΤΡΟΪΤΓιόκιτς over 21,5 πόντοι1,8016
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗΟυίλιαμσον over 22,5 πόντοι1,8329
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗΟυίλιαμσον over 22,5 πόντοι1,8329
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: 0

Γιόκιτς… ζευγάρι με Ζάιον

Σε ατομικές επιδόσεις παικτών θα στραφώ σήμερα προκειμένου να βρούμε ξανά τον δρόμο προς το ταμείο. Ο κύριος λόγος που «αναγκάστηκα» να στραφώ εκεί είναι η περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς. Το line στους πόντους του Σέρβου σέντερ, στον αγώνα του Ντένβερ με το (υπό διάλυση) Ντιτρόιτ βρίσκεται στο 21,5 και προσωπικά το θεωρώ χαμηλό. Στην προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ο «Τζόκερ» είχε σημειώσει τριπλ-νταμπλ με 39 πόντους (10 ρ.- 11 ασ.), όταν ακόμα στους Πίστονς υπήρχε κάποιος που μπορούσε να τον κοιτάξει στα μάτια, ωστόσο ο Ντράμοντ βρίσκεται πλέον στο Κλίβελαντ. Θαρρώ, πως ο μόνος κίνδυνος να μην ξεπεράσει ο Γιόκιτς τους 21,5 πόντους είναι να κριθεί από νωρίς το αποτέλεσμα και να έχει μικρότερο χρόνο συμμετοχής, νομίζω όμως πως αξίζει να ρισκάρουμε. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί πως στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του έπεσε μόνο μια φορά κάτω από τους 22 πόντους, σκοράροντας 19 κόντρα στο Σαν Αντόνιο.

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκεται και ο Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οποίος κάθε ματς που περνάει δείχνει να προσαρμόζεται όλο περισσότερο στην πραγματικότητα του ΝΒΑ. Ο φόργουορντ της Νέας Ορλεάνης στα τελευταία τέσσερα έχει βάλει κατά σειρά 31, 32, 25 και 28 πόντους, ενώ στα 8 πρόσφατα δεν έχει πέσει κάτω από τους 20. Το όριο στο σκοράρισμά τους απόψε απέναντι στους Λέικερς βρίσκεται στους 22,5 και παρότι ο αντίπαλος μόνο εύκολος δεν είναι, μπορεί να το ξεπεράσει. Στα τελευταία τέσσερα ματς των Πέλικανς έχει πάρει μίνιμουμ 17 προσπάθειες (εκτελεί και… κάμποσες βολές), με το ποσοστό ευστοχίας του να βρίσκεται στο 60%. Αυτή, λοιπόν, θα είναι η σημερινή δυάδα, αλλά καλό είναι όποιος επιθυμεί να ποντάρει ξεχωριστά στις δύο περιπτώσεις.

Monday 24/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΧιούστον over 121,5 πόντοι1,83123-11265+217,68
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΧιούστον over 121,5 πόντοι1,83123-112
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΜΙΛΓΟΥΟΚΙΜιλγουόκι over 128,5 πόντοι1,83134-137
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΜΙΛΓΟΥΟΚΙΜιλγουόκι over 128,5 πόντοι1,83134-137
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: +217,68

Δυνατότητα για υψηλά σκορ έχουν Χιούστον και Μιλγουόκι

Σερί τριών νικών «τρέχει» το Χιούστον. Εχει επιστρέψει με φόρα μετά τη διακοπή για το All Star, κερδίζοντας σε Γκόλντεν Στέιτ (135-105) και Γιούτα (120-110), με τους Χάρντεν και Ουέστμπρουκ να σημειώνουν 38 και 34 πόντους, αντίστοιχα, απέναντι στους Τζαζ. Σήμερα οι Ρόκετς αντιμετωπίζουν έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, τη Νέα Υόρκη, που, απλά, δεν πηγαίνει… πουθενά. Μπορούν να φτάσουν σε εύκολη επικράτηση, οδηγώντας σε υψηλά επίπεδα το σκορ. Ποντάρουμε στο ότι θα ξεπεράσουν τους 121 πόντους.

Αντίστοιχο σκηνικό αναμένεται να στηθεί και στην Ουάσινγκτον, όπου το Μιλγουόκι θα αντιμετωπίσει τους Ουίζαρντς. Οι Μπακς έχουν την καλύτερη επίθεση στο ΝΒΑ (με σχεδόν 120 πόντους) και απόψε θα αντιμετωπίσουν τη χειρότερη άμυνα της λίγκας. Στο προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων (από το οποίο απουσίαζε ο τραυματίας, τότε, Αντετοκούνμπο) τα «ελάφια» είχαν επικρατήσει 151-131! Σήμερα μας αρκεί να… καβατζώσουν το όριο των 128,5.

Friday 21/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ2 (-4.5)1,85115-12855+199,43
ΠΟΡΤΛΑΝΤ - ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ2 (-4.5)1,85115-128
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (-7.5)1,96117-127
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (-7.5)1,96117-127
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: +199,43

Σέλτικς και Πέλικανς έχουν… προτεραιότητα

Την ύστατη προσπάθεια μήπως καταφέρουν να προλάβουν τα πλέι οφ ξεκινάει απόψε η Νέα Ορλεάνη. Οι Πέλικανς απέχουν πέντε νίκες από την όγδοη θέση και πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν ένα καλό νικηφόρο σερί. Αν και εκτός έδρας, στο Πόρτλαντ έχουν καλές πιθανότητες να κάνουν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλωστε, τους Μπλέιζερς τους… διέλυσαν (138-117) λίγο πριν τη διακοπή, ενώ σήμερα οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν και χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους (και ηγέτη τους) Ντέιμιαν Λίλαρντ. Πάμε στο «διπλό», με τη Νέα Ορλεάνη να δείχνει ικανή να καλύψει το χάντικαπ των 4,5 πόντων.

Χαοτική είναι η διαφορά ανάμεσα σε Βοστώνη και Μινεσότα. Οι «Κέλτες» κέρδισαν 9 από τα 10 προηγούμενα παιχνίδια τους, ενώ οι Τίμπεργουλβς πανηγύρισαν μόλις μια φορά στις 16 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Επιπλέον, απόψε θα αγωνιστούν δίχως τον πρώτο σκόρερ τους, με τον Καρλ-Αντονι Τάουνς, να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον καρπό. Από τους Σέλτικς θα απουσιάσει ο οργανωτής-σκόρερ Κέμπα Ουόκερ, όμως ο Μπραντ Στίβενς έχει επιλογές για να επιχειρήσει να καλύψει το κενό. Ποντάρουμε στο «διπλό», θεωρώντας πως η διαφορά υπέρ της Βοστώνη μπορεί να φτάσει ακόμα και σε διψήφιο νούμερο.

Thursday 20/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΣΙΚΑΓΟ - ΣΑΡΛΟΤΜάιλς Μπρίτζες over 14,5 πόντοι1,8322300
ΣΙΚΑΓΟ - ΣΑΡΛΟΤΜάιλς Μπρίτζες over 14,5 πόντοι1,8322
ΑΤΛΑΝΤΑ - ΜΑΪΑΜΙΤζον Κόλινς over 20,5 πόντοι1,9012
ΑΤΛΑΝΤΑ - ΜΑΪΑΜΙΤζον Κόλινς over 20,5 πόντοι1,9012
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝΖοέλ Εμπίιντ over 23,5 πόντοι1,8639
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝΖοέλ Εμπίιντ over 23,5 πόντοι1,8639
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: 0

Επιστροφή και ποντάρισμα σε σκόρερ

Στη δράση επανέρχεται απόψε το ΝΒΑ έπειτα από το εβδομαδιαίο διάλειμμα, λόγω του All Star Game. Εξι ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ωστόσο λόγω των χάντικαπ που υπάρχουν είναι δύσκολο να πει κανείς πως βρίσκει ευκαιρία με άνεση. Γι’ αυτό, θα επιλέξουμε να… μπούμε χαλαρά μετά τη διακοπή, επιλέγοντας σχετικά μικρό ποντάρισμα σε μια τριάδα με σκόρερ.

Πρώτη επιλογή το over στους πόντους του Μάιλς Μπρίτζες. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του ο φόργουορντ της Σάρλοτ έχει πετύχει μίνιμουμ 15 και σε πέντε από αυτά ξεπέρασε τους 20. Σήμερα το όριο του βρίσκεται στους 14,5 πόντους και δεν έχουμε λόγο να πούμε «όχι».

Επόμενη στάση στην Ατλάντα, όπου οι Χοκς υποδέχονται το Μαϊάμι. Μας «ψήνει» ιδιαίτερα η περίπτωση του Τζον Κόλινς. Ο φόργουορντ – σέντερ των γηπεδούχων έχει σκοράρει μίνιμουμ 22 πόντους σε κάθε ένα από τα επτά πρόσφατα παιχνίδια, με τον μέσο όρο του σε αυτό το διάστημα να βρίσκεται στους 26. Στους 20,5 το όριο εδώ.

Ο Ζοέλ Εμπίιντ θα κλείσει την τριάδα μας (που εμπεριέχει ρίσκο, σίγουρα), καθώς φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο χέρι (απόψε θα βγάλει και τον ειδικό νάρθηκα που φορούσε στα προηγούμενα παιχνίδια), ενώ φαίνεται να τον βοηθάει το γεγονός πως πλέον ο Αλ Χόρφορντ δεν ξεκινάει δίπλα του στην πεντάδα της Φιλαδέλφεια. Ο Καμερουνέζος σέντερ σημείωσε κατά σειρά 28, 26 και 22 πόντους στα τρία ματς πριν το μπρέικ και έχει τη δυνατότητα απόψε να ξεπεράσει τους 23,5 που είναι το σχετικό όριο απέναντι στο Μπρούκλιν.

Wednesday 12/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΣΑΡΛΟΤ1 (-8,5)1,90108-115500
ΜΙΝΕΣΟΤΑ - ΣΑΡΛΟΤ1 (-8,5)1,90108-115
Ποντάρισμα: 50Επιστροφή: 0

Οι «λύκοι» δαγκώνουν...

Από ενθαρρυντικές εμφανίσεις, απέναντι σε δύο από τις καλύτερες ομάδες στο ΝΒΑ, έρχεται η Μινεσότα, που δείχνει να ξαναβρίσκει… ζωή μετά τη άφιξη του σκόρερ γκαρντ Ντ’ Αντζελο Ράσελ. Αρχικά, υπέταξε με το ευρύ 142 – 115 τους – εκ των διεκδικητών του τίτλου – Κλίπερς, ενώ τη Δευτέρα έβαλε πολύ δύσκολα στους πρωταθλητές Ράπτορς, πριν ηττηθεί τελικά 137-126. Οι παίκτες του Ράιαν Σόντερς έδειξαν, ωστόσο, να έχουν βρει ξαφνικά τη χαμένη τους ενέργεια και την όρεξη, ειδικά ο σούπερ σταρ σέντερ Καρλ – Αντονι Τάουνς, ο οποίος είδε τον «κολλητό» του (Ράσελ), να προστίθεται στο ρόστερ της ομάδας. Απόψε οι Τίμπεργουλβς αντιμετωπίζουν τη Σάρλοτ, ομάδα με τη χειρότερη επίθεση στη λίγκα (μ.ο. 102,7 πόντους), που πρόσφατα κέρδισε στο Ντιτρόιτ με το… απογοητευτικό 87-76. Αντίθετα με το τι συμβαίνει στους γηπεδούχους, στις «σφήκες» υπάρχει ένα μικρό ξενέρωμα και κοιτάζουν ήδη προς τις… καλοκαιρινές διακοπές, καθώς μια χρονιά που ξεκίνησε με αισιοδοξία κατέληξε πάλι να βυθίζεται στη μετριότητα. Στο διά ταύτα. Μπορεί αμφότερες να έχουν ξεμείνει από στόχους καιρό τώρα, ωστόσο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με την εικόνα που βγάζουν, η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος των «λύκων». Τάουνς και Ράσελ μπορούν να οδηγήσουν τη Μινεσότα σε νίκη κόντρα στη Σάρλοτ και μοιάζει πιθανό να καλυφθεί και το χάντικαπ των 8,5 πόντων. Αλλωστε, στην προηγούμενη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, οι Τίμπεργουλβς επικράτησαν 121-99 εκτός έδρας.

Tuesday 11/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (+1,5)1,95116-105550
ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (+1,5)1,95116-105
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: 0

Το μομέντουμ «δείχνει» Σέλτικς

Νικηφόρο σερί 7 αγώνων «τρέχει» η Βοστώνη, που ταξιδεύει στο Τέξας για να αντιμετωπίσει το Χιούστον. Οι Σέλτικς έχουν φτάσει στην τρίτη θέση της Ανατολής (με ρεκόρ 37-15) και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της - επίσης φορμαρισμένης - Οκλαχόμα (112-111). Στο διάστημα αυτών των διαδοχικών επιτυχιών, οι «Κέλτες» βασίστηκαν σε σημαντικό βαθμό στην άμυνά τους, με το παθητικό τους σε αυτό το διάστημα να ξεπερνάει για λίγο τους 104 πόντους (βρίσκεται στο 105,5 συνολικά στη σεζόν). Σε αυτήν θα στηριχθούν και απόψε, προκειμένου να περιορίσουν κυρίως Χάρντεν και Ουέστμπρουκ και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι Ρόκετς έρχονται από δύο συναπτές ήττες (πιο πρόσφατο το εντός 114-113 από τη Γιούτα) και μολονότι σκοράρουν περισσότερο από τη Βοστώνη (118,2 έναντι 112,7) δεν περνάει απαρατήρητο πως το παθητικό τους στα επτά τελευταία παιχνίδια… άγγιξε τους 115 πόντους. Για να μην μακρηγορούμε, θεωρούμε τους Σέλτικς… πιο ομάδα, με περισσότερη πειθαρχία και με καλύτερο πλάνο εντός παρκέ. Αυτά σε συνδυασμό με τους αριθμούς μας επιτρέπουν να ποντάρουμε στο «διπλό», ειδικά από τη στιγμή που οι «Κέλτες» έχουν και «μαξιλαράκι» 1,5 πόντου. Εύκολο δεν θα είναι το έργο τους, αλλά αξίζει το ρίσκο...

Monday 10/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΜΑΪΑΜΙ 2 (-5,5)1,97101-11365+128,05
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ - ΜΑΪΑΜΙ 2 (-5,5)1,97101-113
Ποντάρισμα: 65Επιστροφή: +128,05

Ευκαιρία επανόδου για το Μαϊάμι

Αρνητικό σερί τριών ηττών «τρέχει» το Μαϊάμι, που απόντος του γκαρντ/ φόργουορντ, Τζίμι Μπάτλερ, ηττήθηκε 115-109 στο Πόρτλαντ. Ο σούπερ σταρ των Χιτ είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί και απόψε, ωστόσο ακόμα κι έτσι η ομάδα του δεν μπορεί παρά να θεωρείται το φαβορί κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, του χειρότερου ρεκόρ στο ΝΒΑ (12-41, στο 34-18 βρίσκεται το Μαϊάμι). Ενόψει του αποψινού  ματς, στα υπέρ για το Μαϊάμι είναι ότι επικράτησε άνετα στο προηγούμενο φετινό παιχνίδι με τους Ουόριορς (122-105), ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε πως μακριά από την έδρα τους οι Χιτ δεν έχουν και το καλύτερο ρεκόρ (12-15). Πάντως, αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να ποντάρουμε τελικά στο «διπλό», πιστεύοντας πως η ομάδα του Σπέλστρα είναι ικανή να καλύψει και το χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Saturday 8/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΦΟΙΝΙΞ - ΝΤΕΝΒΕΡΓιόκιτς over 24,5 πόντους1,8323450
ΦΟΙΝΙΞ - ΝΤΕΝΒΕΡΓιόκιτς over 24,5 πόντους1,8323
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝΙμπάκα over 20,5 πόντους1,8612
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΜΠΡΟΥΚΛΙΝΙμπάκα over 20,5 πόντους1,8612
Ποντάρισμα: 45Επιστροφή: 0

Παιχνίδι με τους ψηλούς…

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε κάθε ευκαιρία και είναι αυτός που κυρίως έχει βγει μπροστά σε μια περίοδο που το Ντένβερ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Σε βάθος σεζόν έχει μέσο όρο 20,6 πόντους, ωστόσο στα τελευταία 8 ματς σκοράρει λίγο πάνω από 27. Σήμερα το όριο στο under/over των πόντων του βρίσκεται στο 24,5 και απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως το Φοίνιξ (πάει τα παιχνίδια σε γρήγορο τέμπο και κατά συνέπεια αυξάνονται οι κατοχές), μπορεί να το ξεπεράσει. Αλλωστε, πρόσφατα σημείωσε 30 απέναντι στη σαφώς πιο… αργή Γιούτα, 29 κόντρα στο Πόρτλαντ και 39 απέναντι στο Ντιτρόιτ.

Τις επιδόσεις του Γιόκιτς στο σκοράρισμα θα τις «ταιριάξουμε» με εκείνες του Σερζ Ιμπάκα. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Μαρκ Γκασόλ, ο σέντερ από το Κονγκό έχει βρει θέση στην αρχική 5άδα του Τορόντο, βοηθώντας το να φτάσει στις 13 διαδοχικές νίκες (ρεκόρ στην ιστορία του). Στα έξι πρόσφατα παιχνίδια ο Ιμπάκα σκοράρει κατά μέσο όρο 23,2 πόντους, με πιο πρόσφατους τους 30 και τους 22 που σημείωσε σε διαδοχικά ματς με την Ιντιάνα. Απέναντι στο Μπρούκλιν, που δεν φημίζεται για τις αμυντικές επιδόσεις του, έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει εκ νέου τους 20 πόντους. Στα συν ότι από τους Ράπτορς θα λείψει ο βασικός πόιντ γκαρντ Λόουρι, κάτι που σημαίνει ότι είναι επιπλέον διαθέσιμα 10-15 σουτ.

Friday 7/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΓΙΟΥΤΑ - ΠΟΡΤΛΑΝΤΠόρτλαντ over 109,5 πόντους1,90117-11435+66,50
ΓΙΟΥΤΑ - ΠΟΡΤΛΑΝΤΠόρτλαντ over 109,5 πόντους1,90117-114
Ποντάρισμα: 35Επιστροφή: +66,50

Με τη… φόρα του Πόρτλαντ

Αντίστροφες πορείες ακολουθούν το τελευταίο διάστημα Γιούτα και Πόρτλαντ, που απόψε θα κοντραριστούν στο «Vivint Smart Home Arena». Οι γηπεδούχοι Τζαζ ακολουθούν… κατηφορική πορεία, έχοντας υποστεί 5 συναπτές ήττες, και πλέον βρίσκονται στο 32-18. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ δείχνει να έχει χάσει το σημαντικότερο «όπλο» της, που ήταν η άμυνα. Συνολικά στη σεζόν η Γιούτα δέχεται κατά μέσο όρο 106,8 πόντους, ενώ το παθητικό της στην τελευταία πεντάδα αγώνων έχει εκτοξευθεί πάνω από τους 116. Πάμε στο Πόρτλαντ. Με το Ντέμιαν Λίλαρντ να κάνει… παπάδες, κέρδισε πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια του και πλέον βρίσκεται μόλις 2,5 νίκες μακριά από την όγδοη θέση στη δυτική περιφέρεια. Αμυντικά, και οι Μπλέιζερς έχουν θέματα, όμως είναι ανεβασμένοι επιθετικά, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος τους στο σκοράρισμα στα 10 πρόσφατα ματς να έχει ανέβει στους 121 πόντους. Με τα παραπάνω δεδομένα, οφείλουμε να στηρίξουμε τον… Δαμιανό και την παρέα του. Οχι ως προς το κομμάτι της νίκης, αλλά ως προς το σκοράρισμα. Μπορεί η Γιούτα να εμφανιστεί βελτιωμένη, αλλά εμείς θα χαμηλώσουμε το όριο –σε σχέση με την αυξημένη παραγωγικότητα που έχουν εσχάτως οι Μπλέιζερς – και θα ποντάρουμε στο ότι το Πόρτλαντ θα σημειώσει μίνιμουμ 110 πόντους.

Wednesday 5/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΝΤΑΛΑΣ - ΜΕΜΦΙΠορζίνγκις over 23,5 πόντοι1,873255+102,85
ΝΤΑΛΑΣ - ΜΕΜΦΙΠορζίνγκις over 23,5 πόντοι1,8732
Ποντάρισμα: 55Επιστροφή: +102,85

In Kristaps we trust…

Πλησιάζει στο τέλος της η περίοδος που οι ομάδες του ΝΒΑ μπορούν να προχωρήσουν σε ανταλλαγές, καθώς αύριο είναι η τελευταία ημέρα. Ωστόσο, έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από την ολοκλήρωση του blockbuster trade, στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις ομάδες (Χιούστον, Ατλάντα, Μινεσότα, Ντένβερ), με κυριότερες μετακινήσεις να είναι αυτές του σέντερ Καπελά (από το Χιούστον στην Ατλάντα) και του φόργουορντ Κόβινγκτον (από τη Μινεσότα στο Χιούστον). Η φημολογία είναι έντονη και για αρκετά ακόμα… ταξίδια που ενδέχεται να ολοκληρωθούν πριν το deadline και καλό είναι πριν αποφασίσετε να ποντάρετε απόψε να ρίξετε μια τελευταία ματιά στα τελευταία νέα. Αυτός που δεν πρόκειται να το… κουνήσει σύντομα από το τωρινό «σπίτι» του είναι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, πάνω στον οποίο θα στηρίξουμε το αποψινό ποντάρισμά μας. Ο Λετονός φόργουορντ/σέντερ δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα και παράλληλα εκμεταλλεύεται την απουσία του σταρ των Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Σημείωσε 35 πόντους απέναντι στο Χιούστον και τρεις μέρες αργότερα φιλοδώρησε με 38 την Ιντιάνα. Δεν βλέπουμε τον λόγο για τον οποίο να μην μπορεί να συνεχίσει να έχει μεγάλη παραγωγικότητα κόντρα στο Μέμφις, το οποίο διαθέτει την πέμπτη χειρότερη άμυνα της λίγκας (με παθητικό 115 πόντους ανά αγώνα) και γενικά τα παιχνίδια του παίζονται σε αρκετά υψηλό τέμπο. Αν μείνει μακριά από φάουλ και συμμετοχή του ξεπεράσει τα 35 λεπτά (όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα ματς) ο Πορζίνγκις μπορεί σχετικά άνετα να ξεπεράσει το όριο των 23,5 πόντων.

Monday 3/2
Γιάννης Καραγιάννης
Γιάννης ΚαραγιάννηςΑΤΛΑΝΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (-5,5)1,70115-12330+95,88
ΑΤΛΑΝΤΑ - ΒΟΣΤΩΝΗ2 (-5,5)1,70115-123
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗOver 215,51,88134-139
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗOver 215,51,88134-139
Ποντάρισμα: 30Επιστροφή: +95,88

Αποτελεσματική και χωρίς Κέμπα η Βοστώνη

Ούτε η απουσία του Κέμπα Ουόκερ στάθηκε ικανή να εμποδίσει την Βοστώνη να φτάσει την τρίτη διαδοχική νίκη της, ξεπερνώντας με 116-95 και το εμπόδιο της ισχυρής Φιλαδέλφειας. Οι Σέλτικς θα προσπαθήσουν απόψε να διευρύνουν το σερί τους απέναντι σε ένα δεδομένα υποδεέστερο αντίπαλο, όπως η Ατλάντα. Οι «Κέλτες» λογικά δεν θα έχουν διαθέσιμο ούτε απόψε τον Ουόκερ, όμως τα πράγματα στο μέτωπο των τραυματιών είναι ακόμα χειρότερα για τους Χοκς, οι οποίοι έχουν τρεις δεδομένες απουσίες και τρεις αμφίβολους, μεταξύ των οποίων και ο σούπερ σταρ γκαρντ Τρέι Γιανγκ. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι η Βοστώνη έχει μια από τις κορυφαίες άμυνες της λίγκας, με παθητικό 105,3 πόντους ανά αγώνα (έναντι 118,2 των Χοκς) μας οδηγούν στην επιλογή του «διπλού», με τους παίκτες του Στίβενς να είναι ικανοί να καλύψουν και το χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για απόψε είναι το over στο Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη, με το όριο να βρίσκεται στους 215,5 πόντους. Οι άμυνες και των δύο έχουν μεγάλο πρόβλημα στο να αντιμετωπίσουν τα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, κάτι που αναμένεται να επιτρέψει σε αμφότερες να σκοράρουν πάνω από τους φετινούς μέσους όρους τους.

Κυριάκος Κορωναίος
Κυριάκος ΚορωναίοςΙΝΤΙΑΝΑ - ΝΤΑΛΑΣ11,55103-112500
ΙΝΤΙΑΝΑ - ΝΤΑΛΑΣ11,55103-112
ΜΕΜΦΙΣ - ΝΤΙΤΡΟΙΤ11,3396-82
ΜΕΜΦΙΣ - ΝΤΙΤΡΟΙΤ11,3396-82
Ποντάρισμα: 50Επιστροφή: 0

Διπλασιασμός στις έδρες του NBA

ΣΚ ήταν και πάει... Δεν υπάρχουν σχόλια για την καθίζηση του προηγούμενου διήμερου, όποτε προχωράμε σήμερα με ΝΒΑ. Το πρώτο παιχνίδι που γέρνει στον άσο είναι αυτό των Πέισερς με τους Μάβερικς. Μετά τη χαζή ήττα από τους Νικς, η Ιντιάνα θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στον αγώνα με το Ντάλας. Επιστρέφει ο Πορζίνγκις (δεν παίζει ο Ντόνσιτς)  για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο θεωρώ ότι ο άσος είναι οριακά αποδεκτός στο 1.55. Δεύτερο παιχνίδι αυτό ανάμεσα στους Γκρίζλις και τους Πίστονς. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, παίζουν πιο δομημένο μπάσκετ και απόψε θα επιστρέψουν στις νίκες μετά το... μπρέικ κόντρα στους Πέλικανς. Στο 1.33 ο άσος, μαζί με τους Πέισερς πάμε για έναν καλοπληρωμένο διπλασιασμό.

Καλύτερες στοιχηματικές

Interwetten
  • Πολύ δυνατή στις αποδόσεις των φαβορί
  • Πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους
  • Από τις παλιότερες στην Ελλάδα
21+ | Παίξε Υπεύθυνα
Stoiximan
  • Πλούσιο πακέτο live streaming
  • 0% γκανιότα κάθε μέρα
    (αφορά την επιλογή "Νικητής αγώνα" πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια)
  • Παίζει δυνατά σε web, Android και iOS
21+ | Παίξε Υπεύθυνα
Betshop
  • Live Streaming σε μεγάλα ματς
  • Παιχνίδι και με ασιατικά χάντικαπ
  • Σούπερ αποδόσεις
21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Τζίροι στοιχήματος

  • ΚΕΛΤΙ ΧΑΡΤΣ - ΑΛΟΑ ΑΘΛΕΤΙΚ

    €15.101,44

  • ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ - ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

    €12.635,01

  • ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙ - ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ

    €8.708,61

  • ΜΠΑΡΝΕΤ - ΙΣΤΛΙΧ

    €7.259,21

  • ΑΓΙΑΞ (Γ) - ΤΣΕΛΣΙ (Γ)

    €5.130,09

  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Γ) - ΛΥΩΝ (Γ)

    €3.745,35

  • ΚΟΥΜΠΑΓΙΑ - ΡΟΥΝΑ

    €2.635,70

  • ΧΑΜΠΤΟΝ ΡΙΤΣΜΟΝΤ - ΓΟΥΕΛΙΝΓΚ ΓΙΟΥΝ.

    €2.102,35

  • ΜΠΙΣΟΠΣ ΣΤΟΡΤΦΟΡΝ - ΚΙΝΓΚΣ ΛΙΝ

    €1.028,19

  • ΚΑΝΚΟΥΝ - ΤΕΠΑΤΙΤΛΑΝ ΝΤΕ ΜΟ

    €850,62

Δείτε όλους τους τζίρους...

Θεωρία στοιχήματος